Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MEVLÜT TEZEL

Ozan güven ve ayakkabıları

Ozan Güven gibi popüler bir oyuncunun ayakkabı satmasına bazıları şaşırıyor. Yabana atmayın; ayakkabı temel bir ihtiyaç, yapmasını bilene bu işte iyi para var.
Ayakkabıcılık bir tutku aslında... Bunun en güzel örneği de; Oscarlı yaşayan efsane Daniel Day-Lewis'in aynı zamanda ayakkabı tamircisi olması. Day-Lewis, 1997'de 'The Boxer' filminin çekimleri bittikten sonra Floransa'ya taşınmıştı. Artık oyunculuk yapmayı pek istemediğini açıklayan aktör, Floransa'da ayakkabı tamirciliği yapmıştı.

TERCİHLERİ SIRADAN
Day-Lewis'in ayakkabılara olan tutkusunun bizzat şahidiyim. Efsanevi oyuncu vakti zamanında İstanbul'a geldiğinde, kendisiyle röportaj yapmıştım. Röportaj sırasında ayakkabılarıma bakıp "Nice shoes!" dedi. Başta dalga geçiyor sandım, sonra röportajı bırakıp ayakkabılardan bahsetmeye başlayınca, bu tutkusunun gerçek olduğunu anladım.
Ancak Day-Lewis'deki ayakkabı tutkusunu Ozan Güven'de göremiyorum. Güven işi ticarete dökmüş... Aksi halde ayakkabı mağazası olan birinin giydiği ayakkabılar bu kadar zevksiz olmazdı.
Reklama girer diye marka vermeyeyim ama Güven, herkesin giydiği, çok sıradan spor ayakkabıları tercih ediyor. Kundura ayakkabılarında da aynı zevksizlik söz konusu. Lakin Güven'in esnaflığına ve iş ahlakına lafım yok. Beşiktaş'ta olduğu gibi, şimdi de günlerini Nişantaşı'nda açtığı mağazada geçiriyor, müşterileriyle bizzat ilgileniyor.

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA