Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MEVLÜT TEZEL

Ana karnında Mozart!

Ünlü oyuncu Helena Bonham Carter, iki çocuğunun da 'akıl almaz derecede zeki' olduğunu, çünkü onları henüz anne karnındayken Mozart dinleterek eğittiğini söylemiş.
Classical FM'e konuşan Carter "Ben hamileyken durmadan Mozart ve keman konçertoları çaldım. Çünkü bu tip eserler fetüsün iç kulağını uyarıyormuş" dedi.
Zeka gelişimiyle ilgili her gün yeni bir teori atılıyor ortaya ama aksi kanıtlanana kadar zeka ile genler arasındaki bağ daha bilimsel duruyor.
Hele Carter'ın oğlu Billy (11) ve kızı Nell'in (7) babaları, sinemada yaratıcılığın sınırları zorlayan dahi yönetmen Tim Burton ise; zekanın kalıtımsal faktörlerle bağını daha da güçlendiriyor.
Elbette Carter da zeki ve büyük bir oyuncu; ondan da çocuklara bir şeyler geçmiştir. Carter boşandıkları için, çocukları babaları gibi zeki demedi belki de.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA