Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MEVLÜT TEZEL

Cem Yılmaz Sofya yolcusu

Cem Yılmaz yeni filmi için çalışmalara başladı, şu sıralar senaryo yazıyor. Yılmaz nasıl bir film çekecek, oyuncular kimler, senaryonun konusu ne vs. tüm bu soruların şu an yanıtı yok elbette. Ama Yılmaz'ın yeni filmini Bulgaristan'da çekeceğini öğrendim. Film, büyük ihtimalle Sofya'ya yakın Nu Boyana Film Studios'da çekilecek. 'The Expendables' (Cehennem Melekleri) gibi gişe canavarı Hollywood filmlerine evsahipliği yapan bu stüdyo; yapımcılara hem mekan, hem dekor, hem de teknik anlamda büyük avantajlar sağlıyor.

DEVASA STÜDYO
Tamamen modern ekipmanlarla çalışan stüdyoda birçok çöl, dağ, kale dekorları ve küçük şehirler yer alıyor. Aynı anda birkaç film ve dizinin çekildiği stüdyoda sadece özel efektlerden sorumlu 250 kişilik uzman bir bilgisayar ekibi bulunuyor.
Nu Boyana Film Studios'un bir diğer avantajı da filmlerin maliyetini düşürmesi. Örneğin ABD'de sendikalı figüranların günlük ücreti; yemek ve barınma masrafları hariç 120 dolara çıkıyor. Almanya'da ise 50 Euro. Bulgaristan'da ise 12 saatlik bir çekim gününde figüranlara ödenen günlük yevmiye, yemek dahil 15 Euro. Bu ücret politikası Türkiye'den bile ucuz. Oyuncularının her türlü ihtiyacını düşünen, onlar için sete 'Kakabüs' bile getirten Cem Yılmaz için ise 15 Euro sudan ucuz!
Gani Müjde de 'Kahpe Bizans 2' filmini bu yaz Nu Boyana Film Studios'da çekecek. Herhalde Cem Yılmaz da Beykoz Kundura Fabrikası'nda film çekerken yaşadığı zorluklardan bıkmış olsa gerek, Hollywood standartlarındaki bu stüdyoda karar kıldı. Eğer Yılmaz, Nu Boyana Film Studios'da film çekecekse bizi yine fantastik bir komedi filmi bekliyor demektir.
Yılmaz; gelecek nesillere film bırakmayı hedef alan, çok titiz hareket eden, her sahneyi özenerek çeken bir yönetmen. Yani 'Tatil köyünde, otelde ucuza film çekeyim, voliyi vurayım' derdinde değil. Haliyle Cem Yılmaz'ın bu sinema sevdası Türk sinemasının 100 yılı anılırken hatırlanıyor, hem yönetmenliği, hem de oyunculuğu takdir görüyor, ödüller alıyor.
Cem Yılmaz'ın, Bulgaristan'dan da sinemamızı yücelten bir filmle döneceğine inanıyorum.

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA