Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MEVLÜT TEZEL

Açıkhava'daki güvenlik sorunu

Merkezi olması, kolay ulaşılması ve en önemlisi müzikseverlerde konser mekanı olarak alışkanlık yaratması; Harbiye Açıkhava'yı İstanbullular için vazgeçilmez yapıyor.
Ama Harbiye Açıkhava'nın 5 bin 500 kişilik kapasitesi Tarkan gibi starlara yetmiyor. Ya Harbiye gibi merkezi bir yere yeni bir konser alanı inşa edilmeli ya da Açıkhava'nın kapasitesi yükseltilmeli. Tarihi dokusu bozulmadan Açıkhava'nın seyirci kapasitesi yükseltilemez mi? Var böyle örnekler.
Öyle devasa bir inşaattan da bahsetmiyorum; kapasite iki-üç bin artırılsa yeter.

YA İZDİHAM ÇIKSA!
İşin bir de güvenlik boyutu var. Hep haberlerde okuruz; 'Konsere o kadar yoğun ilgi vardı ki Açıkhava'nın merdivenleri için bile bilet satıldı!' Bunu övünülecek bir şeymiş gibi lanse etmek de sadece bize yakışır herhalde. Gelişmiş ülkelerde siz hiç merdiven boşluklarına seyircinin oturtulduğunu gördünüz mü? Statlarda bu sorunu çözdük ama Açıkhava'da merdivene izleyici oturtulmasını kimse görmüyor mu? Allah korusun bir yangın ya da izdiham çıksa kim hesap verecek?

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA