Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MEVLÜT TEZEL

Her şey enerji ve petrol için!

Çin'de 'tüy kadar hafif olmasına rağmen çelikten güçlü' süper bir madde geliştirildi. Köpüksü yapıya sahip olan, orijinal boyutunun yüzde 5'ine kadar sıkıştırılabilen bu süper madde, yeniden eski haline dönebiliyor. Kendi ağırlığının 40 bin katını taşıyabilen bu madde, sanayide radikal değişikliklere neden olabilir. Çin'den bunun gibi hemen her gün yeni bir buluş, bir gelişme haberi alıyoruz.

ÇİN LİDER OLACAK
50 yıl sonra dünyanın en büyük 200 şehrinin 50'si de Çin'de olacakmış. Elbette Çin'deki bu ışık hızındaki gelişmede, ucuz insan gücü ve özgürlüklerin kısıtlanmasının da etkisi var. Ama bu, Çin'in gelecekte dünyanın tek süper gücü olacağı gerçeğini değiştirmiyor. 1 milyar 400 binlik nüfusuyla Çin, uluslararası araştırma raporlarına göre; 2050'de dünyanın en büyük ekonomisi olacak. Birçok uzman 'Amerikan yüzyılı'nın sona erdiğini söylüyor. Son ekonomik gelişmeler de bu teşhisi doğrular nitelikte.
ABD'de 1977-1981 yılları arasında Başkan Jimmy Carter döneminde ulusal güvenlik yardımcılığı yapan, dünyanın sayılı stratejistleri arasında gösterilen Zbigniew Brzezinski bile 'süper güç' ABD'nin yerini Çin'e kaptırması sonrasında yaşanacaklarla ilgili olası senaryolar yazdı.
Hatırlarsınız; Recep Tayyip Erdoğan, Başbakanlık döneminde Çin'in başını çektiği Şangay Beşlisi'ne katılmalarının onaylandığı takdirde AB'ye 'Allahaısmarladık' diyebileceğini ifade etmişti. Bizim ABD güdümlü yazarlar korosu da Türkiye'nin Şangay Beşlisi ile adının anılmasında bile paniğe kapılmışlardı. Bu hamlenin demokratikleşmeye sekte vuracağı, Türkiye'nin yüzünü tamamen doğuya döneceği ve Avrupa Birliği'ne üye olma sürecinin biteceğiyle ilgili birçok yazı çıkmıştı. Yıllardır bizi kapısında bekleten ve almayacakları kesinleşen Avrupa Birliği'ni yine umut kapısı olarak gösteriyorlardı. Erdoğan'ın Şangay Beşlisi'ni telaffuz etmesi bile bazılarını korkutmaya yetmişti.
Ne yazık ki, Türk medyasındaki siyasi tartışmalar çok yüzeysel. Türkiye'deki siyasi kriz, terör olayları ve bazılarının çok özlediği ölçekte büyük olmayan ekonomik krizin arkasında daha büyük oyunlar var. O MİT'e karşı yapılan operasyon, o sosyal medyaya düşen tapeler, devlet sırrı niteliğindeki konuşmaların sızdırılması vs..., Türkiye üzerinde çok büyük bir oyun oynandı.
Türkiye'nin Şangay Beşlisi'ni AB'ye alternatif olarak görmesi, Irak petrolünün Akdeniz'e açılması için Suriye'de oluşturulmaya çalışılan Kürt koridoruna Türkiye'nin karşı hamle yapması vs. Türkiye'de yaşanan siyasi krizin, yaratılmaya çalışılan ekonomik sorunların ve Güneydoğu'daki terör olaylarının asıl nedenleri bunlar. Tüm bu kavga; petrolün ve doğal gazın nasıl paylaşılacağıyla alakalı.
ameri kan yüzyılı bitiyor
Dikkat edin, vakti zamanında ne kadar iktidar yalakası yazar varsa şimdi hepsi çakma muhalif oldu. Çünkü ABD ve AB rüzgarı nereden eserse onlar da ona göre yazıyor. Herkes yerini ona göre alıyor. 'Amerikan yüzyılı' sona eriyor, yeni bir dünya kuruluyor ve Türkiye de bu yeni düzende kendine sağlam bir yer arıyor. Şimdi Rusya'nın Suriye hamlesiyle kartlar yeniden dağıtılacak. Tüm bu savaşlar, krizler, terör olayları vs. her şey petrol ve yeni enerji kaynakları için.
TV'de tartışma programlarını izlerken, gazetelerde haberleri okurken, sosyal medyayı takip ederken meselelere hep daha geniş çerçeveden bakmaya çalışın. En çok silah satan ülkeler kim, hatırlayın; terörün bitmesini istemeyenler asıl onlar! Ülkemizi etkileyen birçok kötü gelişmenin ve terörün dönüp dolaşıp silah ticaretine, petrol ve enerji savaşına bağlandığını unutmayın! Uyanık kalın! Bu ülkeyi sevin.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA