Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MEVLÜT TEZEL

Ya o bomba patlasaydı!

Önceki gün Diyarbakır'ın Yenişehir ilçesindeki 100. Yıl İlkokulu'ndaki bir pencerede teröristlerce yerleştirilen bomba bulundu. Öğretmen ve öğrenciler okuldan uzaklaştırıldıktan sonra, bomba imha uzmanları tarafından bomba fünye ile patlatıldı.
Tüyler ürpertici detay ise bombanın çivilerle desteklenerek bir sınıfın penceresine konması. Haberlerde bombayı kimin koyduğundan bahsedilmiyor ama büyük ihtimalle PKK'dır. Daha yeni Van'ın Tuşba ilçesindeki Ahmed-i Hani Anadolu Lisesi'ne pompalı tüfek ve ses bombasıyla saldırı düzenlemişlerdi. Neyse ki o saldırıda da can kaybı yaşanmadı.
Bu iki saldırı gazetelerde küçük haber olarak yer aldı. Bu saldırılar Avrupa'da yaşansaydı, yer yerinden oynardı. İşte buna 'Kanıksama duygusu ve tepkisizlik' diyoruz. Her gün terör saldırılarında o kadar çok insanımız ölüyor ki, patlamayan bombalar sıradan haber kalıyor.

TEPKİSİZLİK TEHLİKELİ
Toplum tepkisiz kalınca da PKK gözünü daha da karartıp minicik çocukların okuduğu okullara saldırmayı bile göze alıyor. Tepkisizlik, kanıksama duygusu işte bu kadar tehlikeli. "Sanatçılar, aydınlar neden PKK terörüne tepkisiz kalıyor" diye yazdığımızda ise hedef göstermekle suçlanıyoruz. "Sanatçıları hedef gösteriyorsunuz, yazık onlara" diyorlar. Sanatçıları terör olaylarına karşı daha fazla duyarlı olmaya çağırmak bile hedef göstermek oluyor; geldiğimiz noktaya bakar mısınız!
Oysa toplumun rol modelleri olan sanatçılar ve aydınlar teröre karşı gerçekten tepki gösterseler, halk da onları takip eder ve teröre karşı tek yürek, dimdik durabiliriz. Tepki göstermeyi bırakın, bazıları "PKK istese sizi tükürüğüyle boğar" diyen vekillerin yer aldığı HDP'yi barış güvercini gibi sunanlar bile var.
Çok kötü günlerden geçiyoruz, artık memleketin doğusunda teröre kurban gitmek günlük hayatın rutin bir parçası oldu. Albert Camus, "Bir ülkeyi tanımak istiyorsanız, o ülkede insanların nasıl öldüğüne bakın" der. Peki, teröre tepkisiz kalanlara ne diyeceğiz?
Duyarsız sanatçı ve aydınların tepki göstermeleri için illa Aylan bebeğin kıyıya vuran cesedine benzer bir fotoğrafın mı çekilmesi gerekiyor? Yazık bu ülkeye!

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA