Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MEVLÜT TEZEL

'Osman Pazarlama' hatası

Şahan Gökbakar'ın 'Osman Pazarlama' filmi, 19 Şubat'ta gösterime girdi ve 10 günde 1 milyon 380 bin kişi tarafından izlendi. Bu sektörün geneline baktığınızda iyi ama 'Recep İvedik' filmlerine göre düşük bir gişe. Benim dikkatinizi çekmek istediğim nokta ise 'Osman Pazarlama'nın tam 977 salonda birden gösterime girmesi; bu çok ama çok yüksek salon sayısı.
Son dönemde, sinema salonu sahiplerinin ve dağıtımcı şirketlerin iddialı yerli komedileri, tekel oluşturacak derecede çok salonda oynatma anlayışı gelişti. Ancak bu tekelci zihniyet sadece sanatsal ya da yabancı filmlerin değil, bazen diğer yerli komedilerin de hakkını gasp ediyor.
Elbette sinema salonları kar edecek ama bir filme 977 değil de atıyorum 800 salon verilse, salonlar daha dolu olur, diğer filmlere de yer açılır ve böylece farklı film izlemek isteyen sinemaseverler de küstürülmez.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA