Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MEVLÜT TEZEL

Sevişmeyen oyuncunun dramı!

Azerbaycanlı oyuncu Nurana Bagieva, beş yıldır Türkiye'de dizilerde oynuyordu.
29 yaşındaki oyuncu, en son Star TV'deki 'Göç Zamanı'nda 'Hande' olarak karşımıza çıkmıştı.
Ama 'Hande' rolünün ömrü kısa sürdü; senaristler dizide sevişmeyi kabul etmeyen Bagivea için hemen ölüm sahnesi yazmışlar.
Bagieva diziden neden çıkarıldığını basına anlatmış: "İki adamla birden sevişme sahnem vardı. Biri babam yaşındaki Talat Bulut, diğeri Arnavut oyuncu Şüküri Çavuşay.
Rahatsız oldum.
Talat Bulut zorlandığımı hissedince bana yardım etti. Sahneyi yumuşattı.
Ama baktım yine iki erkekle sevişme sahnesi yazılmış; karşı çıktım. Senaristler de hemen bana ölüm sahnesi yazdı ve diziden çıkarıldım." 'Bagieva, karşısında Kıvanç Tatlıtuğ ya da Kenan İmirzalıoğlu olsaydı aynı tepkiyi koyar mıydı?' diye soranlar da olacaktır. Oynar ya da oynamaz bu oyuncunun tercihine kalmış ama Bagieva'ya yapılan büyük haksızlık.
Tamam, diziler için reyting her şey, izleyicinin ilgisini diri tutmak için senaryo gereği karakterler sürekli bir değişim yaşamak zorunda, karşısında hep bir olay çıkmalı vs. ama bir oyuncunun, da ısrarla sevişme sahnelerinde oynatılmasına karşı çıkmaya hakkı var. Sırf karşı çıktı diye senaristlerin Bagieva'ya inatla yeni sevişme sahneleri yazması; hem mobingin daniskasıdır, hem de maço, cinsiyetçi bir tavırdır. Senaristlerin, isteklerini kabul ettiremedikleri Bagieva için ölüm sahnesi yazmasına ise söyleyecek laf bulamıyorum!
Acaba senaristler ünlü bir yerli oyuncunun sevişmesi için aynı çirkin tavrı sergilerler miydi?

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA