Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MEVLÜT TEZEL

Halk ekonomiye sahip çıktı

CNN Türk'te Hande Fırat'a konuşan Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, Fethullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimini engelleyen milletin, piyasalardaki darbeyi de önlediğini söyledi. Önceki gün itibariyle vatandaşların 9 milyar doların üzerindeki dövizini bozdurarak TL'ye geçtiğini, bunun çok önemli olduğunu belirten Şimşek, "Dışarıdaki yatırımcı korkularla, şüphelerle Türkiye'ye yaklaşırken, portföy değişikliğine giderken, vatandaşımız kendi ülkesine güvenmiş, geleceğine inanmış ve gitmiş bu dönemde dövizini yüksek seviyeden bozmuştur. Bu, dalga boyunu sınırladı" dedi.
Siyasi krizlerde, terörün turizmi vurduğu, yabancı sermayeyi korkuttuğu dönemlerde hep ekonomik kriz çıksın diye dua eden bir kesim var Türkiye'de.
Bu zavallılar, ekonomik krizin hükümeti yıpratmasının hayallerini kurar dururlar. Bir de en küçük krizde dövizdeki yükselişten kar etmek için pusuda bekleyen yatırımcılar var.
Halkın 9 milyar doların üzerindeki dövizini bozdurup ekonomiye de sahip çıkması, pusuda bekleyenlerin oyununu bozdu. Makarnacı, bidon kafa denilen bu halk, hem meydanlara çıkıp tankların önüne yattı, hem de ekonomisine sahip çıktı. Büyüksün Türk halkı, kendinle ne kadar gurur duysan az.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA