Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MEVLÜT TEZEL

Lindsay de bıraktı

Suriyeli mültecileri ziyaret etmesi ve teröre karşı Türkiye'yi destekleyen şiir yazmasıyla gönüllerimizi fetheden Lindsay Lohan, sosyal medya hesaplarından paylaşım yapmayı durdurdu. Twitter'da 9 milyon 354 bin, Instagram'da 5 milyon takipçisi olan ve milyonlarca insanın Faceebook'tan da takip ettiği ünlü Amerikalı aktris, Twitter ve Instagram hesabındaki tüm gönderilerini sildi, paylaşım yapmayı durdurdu ve Facebook hesabını kapattı.
Bu radikal kararla ilgili sanatçının sözcüsü, 30 yaşındaki Lohan'ın yeni yılla birlikte bir yenilenme süreci yaşadığını, pozitif değişiklikler yaptığını ve sosyal medya detoksu içinde olduğunu söyledi.
Muhtemelen Lohan da bir sosyal medya bağımlısı.
Farkında mısınız, yavaş yavaş birçok ünlü sosyal medyaya veda ediyor.
Metallica'nın efsane solisti James Hetfield da bir süre önce Instagram hesabını dondurmuştu.
Twitter ve Instagram hesabı olmayanlara çağdışı bakıldığı günümüzde sosyal medyada insanlar tarafından merak edilmek, takip edilmek ve beğenilme arzusu bazıları için paranoyaya dönüşüyor.
Bazıları da gündemden geri düşmemek için elinden telefonu düşürmüyor, sosyal medyadan iki saat uzak kalmak bile birçok için kabus.

HAYAT GEÇİYOR
Daha önce de yazmıştım;
Instagram'a, Twitter'a takılırken çocuklarınızın ilk adımını, ağzından çıkan ilk kelimeyi vs. kaçırıyorsunuz.
Araştırmalar da sosyal medyanın insanları stresli yaptığını, insanlarla ilişkilerini zayıflattığını, pasif ve mutsuz kişilere dönüştürdüğünü gösteriyor.
Ama en önemlisi; akıp giden gerçek hayatı kaçırmak. O hayat çok yakınınızda, sadece cep telefonunuzu elinizden bırakmanız kadar yakın. En azından sosyal medyaya ayırdığınız zamanı azaltmaya çalışın. Belki Lindsay Lohan'ın sosyal medya detoksu size ilham kaynağı olabilir.

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA