Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MEVLÜT TEZEL

Şevket Altuğ nerede?

'Hababam Sınıfı', 'İmdat ile Zarife', 'Gölge Oyunu' filmleri, 'Perihan Abla' ve 'Süper Baba' dizileriyle milyonların kalbini kazanan Şevket Altuğ, en son 2003'de 'Unutma Beni' dizisinde rol almıştı. Dizi yayından kaldırılınca Altuğ'un sektöre küstüğü ve kendi isteğiyle inzivaya çekildiği söyleniyordu. Uzun yıllardır Datça'da yaşayan Altuğ gerçekten küstü mü, yoksa teklif mi almıyor? Beş yıl önce Mediacat dergisine röportaj veren Altuğ aslında bu konuya açıklık getirmişti:
Çok mu seçicisiniz?
Çok. Keşke İstanbul'da evde yapsaydık da söyleşiyi, gelen senaryoları gösterseydim size.
Niyetiniz var yani. Kafanıza bir şey yatarsa ekranda görür müyüz sizi?
Mümkün olduğu kadar fiziğimi iyi tutmaya gayret ediyorum. Yani 'Haydi!' dedikleri zaman başlayabilecek olmalıyım. Altı sene önce bir check-up sonucunda by-pass olmam gerektiğini söylediler.
Kendimi zinde ve formda tutmak için elimden geleni yapıyorum. Eğer kafamın yattığı bir şey olursa yaparım. Başka türlü olmaz.
Gözden ırak, gönülden de ırak mı?
Reklam için öyle olabilir ama televizyon için öyle değil. Reklam teklifi gelmiyor açıkçası.
2003'te Metin Şentürk ile bir dizi yaptınız, yürümedi. O zamandan bu yana ekranda görünmediniz. Nasıl geçiniyorsunuz?
'Unutma Beni' başladığı zaman reytinglerde ilk beşin içindeydi. 'Süper Baba' ilk başladığı zaman ilk 100'de değildi. Ama kanal direndi. 'Süper Baba'yı bitirdiğimiz zaman günün, haftanın, ayın, yılın birincisiydi. İlk beşe giren bir diziye, kanal ısrar etmedi. Savaş çıktı, ara verdiler. Soruya dönersek; kazandığım parayla eşim sağ olsun, hani yuvayı dişi kuş yapar derler ya; gelir getirecek şeyler alındı.
Biraz da birikmiş param vardı. O iratlarla geçiniyorum.
Çok tüketim odaklı bir hayatım yok.
Son soruyla Altuğ'un nasıl geçindiğini de öğrenmiş olduk. Demek ki, başta Altuğ'a içine sinecek rol teklifleri gelmemiş, sonra da sektör onu unutmuş. Bu röportajın üzerinden beş yıl geçti ama Altuğ'u hâlâ oyuncu olarak izleyemedik. Elbette bunda ünlü oyuncunun tercihlerinin de etkisi var.
Ancak Altuğ gibi büyük bir oyuncunun 15 yıldır kamera karşısına geçmemesi Türk sinema ve dizi sektörünün ayıbıdır.
Bu arada 13 Mart, Şevket Altuğ'un doğum günüydü. Nice senelere büyük usta. Umarım sizi tekrar izleme fırsatı buluruz.

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA