Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MEVLÜT TEZEL

Yok böyle bir rekabet

Real Madrid- Atletico Madrid arasında oynanan Şampiyonlar Ligi yarı final ilk maçında Ronaldo şov izledik. Bu maçta üç gol atan Ronaldo'nun sadece Şampiyonlar Ligi'nde attığı gol sayısı 103'e çıktı. Ronaldo böylece Şampiyonlar Ligi tarihinde boy gösteren 135 takımın 113'ünden daha fazla gol attı.
Geçtiğimiz hafta da Messi, El Clasico'da attığı iki golle 500 gol barajını geçmişti. Eskiden 'Pele mi, Maradona mı büyük?' tartışması vardı, şimdi ise 'Ronaldo mu, Messi mi?'... Bu kapışmanın en güzel tarafı ise her ikisinin de aynı dönemde ve birçok kez de karşı karşıya gelerek oynaması.
Bu rekabet sayesinde her iki futbolcu da sınırlarını zorluyor. Messi olmasa Ronaldo bu kadar kendini zorlar mıydı? Aynı durum Messi için de geçerli.
Öte yandan futbolseverler Ronaldo'cu ve Messi'ci diye ikiye ayrılıyor. Bazıları bu karşılaşmayı fanatik boyutta yaşıyor.
Messi'ciler Ronaldo rekor kırınca, ödül alınca, kupa kazanınca üzülüyorlar. Aynı duyguları Ronaldo fanatikleri de yaşıyor. Oysa bu iki futbol sihirbazını izlediğimiz için çok şanslıyız. Futbol tarihinde bu kadar üst düzeyde bireysel bir rekabet daha önce yaşanmadı, bundan sonra yaşanacağı da meçhul! Her ikisi de 'uzaylı' seviyesinde bir-iki yıl daha oynarlar. Saçma tartışmalara girmek yerine bu muhteşem rekabetin keyfini çıkarmaya bakın derim.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA