Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MEVLÜT TEZEL

Bu kahramanlar unutulmamalı

ABD'nin Portland şehrinde bir trende bulunan yolcu, Müslüman oldukları tahmin edilen iki kadına ırkçı nefret söylemleriyle sözlü saldırıya geçince, 53 yaşındaki Ricky Best ve 23 yaşındaki Taliesin Namkai- Meche, kadınları savunmak için olaya müdahale etti.
Saldırgan yanında taşıdığı bıçakla kendisine engel olmaya çalışan Ricky ve Taliesin'i öldürdü.
Portland Reed Üniversitesi Ekonomi Bölümü mezunu Taliesin, bir danışmanlık firmasında çalışıyordu. 53 yaşındaki, asker emeklisi Ricky'nin dört tane çocuğu var. Saldırıda hayatını kaybettiği sırada çocuklarını görmeye gidiyordu.
Taliesin'in ölümünden sonra ailesi şu açıklamayı yaptı:
"Onu, bu çok tanıdık, çok yaygın olan önyargının ve hoşgörüsüzlüğün sinsiliğiyle, anlamsız bir saldırıda kaybettik. O hem davranışlarında, hem de herkese duyduğu saygısında çok kararlı biriydi.
Son cesaret hareketinde inandığı değerlere yine aynı özeni gösterdi.
Cesur, sevecen, komik ve güzel ruhu kalplerimizde sonsuza kadar yaşayacak.
Onun anısına bu trajedinin değişim için fırsat olarak kullanılmasını rica ediyoruz, biz sevgiyi seçiyoruz. İyi yolculuklar Taliesin, seni seviyoruz." Yazarken gözlerim doldu.
DAEŞ'in eylemleri İslamafobi'ye can suyu olsa, Müslümanlara karşı ırkçılık her geçen gün artsa da Ricky ve Taliesin gibi güzel insanların olduğunu görmek umudumuzu perçinliyor.
'Dünyayı güzellik kurtaracak, bir insanı sevmekle başlayacak her şey...' Ricky ve Taliesin birer kahraman. Bu iki güzel insanın anısı Türkiye'de yaşatılmalı!

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA