Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MEVLÜT TEZEL

Keşke bizde de olsa

Burası Paris'teki Marguerite Yourcenar Medya Merkezi... Burası bir medya kuruluşu değil, bir medyatek... Kütüphaneye benzeyen ama daha fazla olanağa sahip olan çocuk, genç, yaşlı insanların bedava kitap, gazete, dergi okudukları, kısık sesle sohbet ettikleri, ücretsiz hızlı internetten faydalandıkları bir yer. Böyle yerlere 'medyatek' deniyor; bundan 15 tane var Paris'te.
Paris'teki medyateklerden Twitter'dan takip ettiğim Mehmet Akif Özdemir sayesinde haberdar oldum.
İstanbul'da biraz soluklanıp internete göz atmak için bir kafeye otursanız, en az 10-15 lira ödersiniz. Gençlerin çoğu harçlıklarını AVM'lerdeki kafelerde harcıyorlar. Medyateklerin kültüre, okuma alışkanlığına, sosyal yaşama faydaları ise saymakla bitmez.
Özdemir, 'Hayırseverlerimiz şunun gibi dört başı mamur medyatekler yapsa?
Altı üstü birkaç milyon TL.' diyor. Haklı. Bir hayırsever İstanbul'da medyatek açsa ne çok hayır duası alır. Belediyeler sağlam kaldırımları söküp tekrar yapıp yolunu bulmak yerine medyatekler açsa büyük hizmet sunmuş olurlar.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA