Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MEVLÜT TEZEL

Erdoğan: 1 Almanya: 0

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Londra'da Mesut Özil ve İlkay Gündoğan ile buluşup fotoğraf çektirmesi Almanlar'ı çok kızdırmıştı. Başta Almanya Başbakanı Angela Merkel olmak bazı siyasetçiler ve futbol adamları, Mesut ile İlkay'ı eleştirmişti.
Bu iki futbolcuya sanki suç işlemiş gözüyle baktılar!
Bu nasıl demokrasidir?
Geçtiğimiz günlerde Almanya Cumhurbaşkanı Frank-Walter Steinmeier, Mesut ve İlkay ile görüştü ya da görüşmek zorunda kaldı!
Steinmeier, Facebook sayfasından yaptığı açıklamada, iki oyuncunun kendisini ziyaret etme isteğinde bulunduğunu ve ortaya çıkan yanlış anlamaları gidermeye önem verdiklerini belirtti. Steinmeier, "İki oyuncuyu Alman futbolu büyük yaptı" ifadesini kullandı.
Özetle iki evladımıza "Almanya'yı seviyoruz" dedirttiler.
Elbette sevecekler; orada doğdular, büyüdüler, futbolcu oldular.
Ama kendi öz vatanlarının cumhurbaşkanı ile fotoğraf çektirmeleri neden Almanlar'ı bu kadar öfkelendirdi hâlâ anlamak mümkün değil. Keşke Mesut ve İlkay, Steinmeier'e RTE imzalı forma hediye etselerdi!
Bu fotoğraf krizinin galibi Erdoğan'dır. Steinmeier, Erdoğan'ı taklit etmek zorunda kaldı, Mesut ve İlkay ile fotoğraf çektirdi. Erdoğan'ın Almanya'daki Türk vatandaşları üzerinde büyük bir etkiye sahip olduğu bir kez daha anlaşılmış oldu

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA