Türkiye'nin en iyi haber sitesi
ESRA TÜZÜN

İlaç bağımlısı olanlar var

Migreni, 'migren' olarak tanımlamamak ve baş ağrısını ağrı kesicilerle tedavi etmeye kalkmak, hastalarda ağrı kesici bağımlılığının gelişmesine sebep olur. Migren hastalarının yüzde 8.7'sini; 'ağrı kesici bağımlısı' olarak tanımlanabilen, tedavisinde gelişigüzel ağrı kesici kullandığı için her gün ya da gün aşırı migren ağrısı çeken bir grup oluşturuyor. Bir migrenliye doğru tanı konulmadığında, hasta önleyici tedavi almamış oluyor, dolayısıyla da ağrı kesicilere bağımlılığı devam ediyor.

TANI KONAMIYOR
Araştırma; migreni olan ve doktora giden hastaların sadece yüzde 45'inin ilk gittikleri doktorda doğru tanı aldığını gösteriyor. Migreni olduğu halde migren tanısı almayan hastaların oranı ise yüzde 55. Bu hastalar genellikle boyun kireçlenmesi, hipertansiyon, sinüzit ya da genel baş ağrısı tanısı alıyorlar ve genel ağrı kesiciler ile tedavi ediliyorlar.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA