Türkiye'nin en iyi haber sitesi
ÖZGE'NİN NOT DEFTERİ ÖZGE ULUSOY

Deniz Berdan ve kızının canavarları

Türkiye'nin en yaratıcı kadınlarından Deniz Berdan ve kızı Begüm'ün markaları DB Berdan'ın 'Monster Mash-Canavar Ezmesi' isimli koleksiyonları, geçen hafta tanıtıldı. 2016 ilkbahar- yaz sezonunda edebiyat ve sinema dünyasının en ünlü canavarlarından etkilenen ikilinin yarattığı fantastik dünyada siyah renk ağırlıkta ama siyahın karanlığı kırmızı, yeşil gibi renklerle aydınlatılmış.
Bu avant-garde parçaların ilham kaynakları ise onlar kadar öncü. Kont Drakula'nın 1922 yapımı ilk sinema uyarlaması 'Nosferatu', 10 yıldır tüm popüler kültür dünyasını saran seksi vampirlerden uzak ve korkunç bir görüntüye sahipti ama stil sahibiydi.
Tanrı rolünü oynamaya cesaret eden doktor Frankenstein'ın yarattığı zavallı yaratığın hikayesi ise hüzünlüdür. 1980'lerin gençlerini korkutan kahramanlardan biri olan Freddy Krueger da Berdanlar'ın ilham kaynağı 'canavarlar' arasında. Makyajdan saça ince detaylarla dolu olan defilede farklılık ve ayrıksılık ön plandaydı. Bizi DB Berdan markası ile çok punk, çok glam bir bahar sezonu bekliyor.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA