Türkiye'nin en iyi haber sitesi
ÖZGE'NİN NOT DEFTERİ ÖZGE ULUSOY

Modaya adanmış bir yaşam: Faruk Saraç

Hiç yorulmadan, hayatını aşık olduğu mesleğine adamış bir insan Faruk Saraç. Türkiye'nin ilk erkek modacısı olarak da anılıyor. Onu ilk defa ortaokul yıllarımda televizyonda gördüğümü hatırlıyorum...
1998'de çok ince bir zevke sahip ulu önder Mustafa Kemal Atatürk'ün hayatı boyunca giydiği 369 parça kıyafeti tekrardan tasarladığı defile ile televizyonda izlemiştim ve şöyle düşünmüştüm: 'Ne kadar titiz ve zorlu bir çalışma.' Seneler sonra mankenlik hayatına başladığımda kendisi ile pek çok kez yolumuz kesişti. Nezaketi ve zarafeti ile tam bir beyefendi olan Faruk Bey'in 'Padişahın Esvabı' koleksiyonu için podyuma çıkmıştım. 36 padişah, üç valide sultan, üç gözde sultan, bir şehzade ve bir çenginin kıyafetinden oluşan 700 parçalı o detaylı koleksiyonu tanıtmak ne kadar mutluluk vericiydi. Bunun dışında Faruk Bey'in maharetli ellerinden çıkan Devlet Demir Yolları, Sağlık Bakanlığı, THY yer ve Kültür Bakanlığı için çalışan devlet memurlarımızın üniformaları da çok işlevsel ve şık. Bursa ve İstanbul Cankurtaran'da iki moda ve tasarım okulu açan Faruk Saraç için her şeyin başı eğitim.

TILSIMLI GÖMLEKLER
Benim mesleğimde en gurur duyduğum anlar, iyi projelerde ülkemizi yurt dışında temsil ettiğim zamanlar oluyor. Geçtiğimiz hafta da böyle harika bir üç gün geçirdim Belçika'da. Saraç'ın Anvers MAS müzesinde sergilenen 'Tılsımlı Gömlekler' koleksiyonunda tek Türk manken olarak podyumdaydım. Uğurkan Erez'in koreografisinde gerçekleşen defilede Faruk Bey'in tarihimizdeki çeşitli hastalıklara, nazara, büyüye karşı koruduklarına inanılan tılsımlı gömleklerden yola çıkarak tasarladığı gömlekleri; Belçika Devlet Başkan Yardımcısı, Türkiye Cumhuriyeti Brüksel Büyükelçisi, Anvers Başkonsolosu, Anvers Belediyesi Kültür Encümeni ve milletvekillerinin nezdinde tanıttık. Umarım 'Tılsımlı Gömlekler'i daha pek çok ülkede tanıtma imkanımız olur.

GÜÇLÜ ÜÇLÜ

KIRMIZI
Siyahın gücünü göz ardı etmek mümkün değil elbette... Geçtiğimiz hafta bu sezonun, beyazın sezonu da olduğunu söylemiştik ama yılbaşı gibi özel bir akşamda, girdiğiniz her ortamda sizi en dikkat çekici insan yapacak olan kırmızıyı denemeye ne dersiniz?

PARLAK MAKYAJ

Lütfen yılbaşı akşamı altın renginin ağırlıkta olduğu far, allık ve ojelerin sizi pırıl pırıl göstermesine izin verin.

SİYAH FİLE ÇORAP

Biliyorum çok iddialı ama senede bir gün, bir gece çılgınlık yapmanın bir zararı yok sanırım. Üstelik pantolon altına giyildiğinde çok da korkutucu görünmüyor.

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA