Türkiye'nin en iyi haber sitesi
İSKENDER GÜNEN

Artılar ve eksiler

Trabzonspor biri kupada ikisi ligde olmak üzere üç maçını da kayıpsız geçti. Her üç maçta da görüldü ki, Trabzonspor hücumu daha fazla düşünüyor. Zaten 4 hücumcuyla oyuna başlaması da bunun en büyük ispatı. Sağdan Yattara, soldan Gökdeniz'in bireysel becerileriyle getirdiği toplar çok tehlikeli oluyor. Bunlara Emrah ve Celaleddin'in destek olması da, rakip savunmanın arkasına sarkarak pozisyon bulunmasını sağlıyor. Ayrıca Fatih Tekke gibi tepeden tırnağa bir futbolcunun olması, pozisyon sayısını doğal olarak fazlalaştırıyor. Yalnız kenarlardan getirilen toplarda; ön direk ve arka direk çalışmalarının çok sık yapılması gerektiği düşüncesindeyim. Çünkü her üç maçta da kenardan getirilen toplarda bir türlü istenilen pozisyon zenginliğine ulaşılamadı. Dört hücum oyuncusunun bulunduğu bu sistemde en önemli sorun da top rakibe geçtiğinde başlıyor. İleride Menmet Yılmaz dışında pres yapan oyuncu yok. Bu yüzden geriye dönüşlerde, diğer üç oyuncunun oyundan düştüğü gözleniyor.

Alkışlar Lee Yong'a...
Böylesi bir durumda orta alana ve savunmaya da fazla yük biniyor. Savunmanın da kendi kalesinin önünde kalmasıyla, ortada büyük bir boşluk oluşuyor. Sonra da; Hüseyin ve Lee Yong her yere yetişmeye çalışıyorlar. Kabul etmek gerekir ki bu iki oyuncunun da üç galibiyette payları çok büyük. Özellikle Lee Yong inanılmaz bir performans gösteriyor. Savunma görevini eksiksiz yerine getirirken ofansif anlamda da takımına çok önemli katkılar sağlıyor. Bu arada A.Sebat maçının ikinci yarısında görev verilen Szymkowiak henüz hazır olmamasına rağmen orta alandaki performansıyla faydalı olacağını gösterdi. Savunmada Tolga ve D'Haene'nin ise kendi aralarında uyumları yok. Erdinç'in bir an önce sakatlıktan kurtularak sahalara dönmesi gerekiyor. Çünkü D'Haene ilk toplara basmada istenilen düzeyde değil. Tolga ve D'Haene'nin, Kayseri maçında aralarına atılan toplarda çabuk oyuncular karşısında sorun yaşadıklarını gördük. Sonuçta ikinci yarının henüz iki haftası geçti. Trabzon'un şu anki eksiklerini görerek düzeltmesi gerekiyor. Bordo-mavili ekip eğer bunu başarırsa, şampiyonluk yolunda en az diğer rakipleri kadar şanslı olur.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA