Türkiye'nin en iyi haber sitesi
İSKENDER GÜNEN

Fenerbahçe güle oynaya

Bir hafta boyunca karşılıklı suçlama suçlamalar sonucunda tansiyonu yüksek bir maçta Fenerbahçe çok rahat bir sonuçla 3 puan almayı başardı. Oyunda üstünlüğü maç süresince ele alan, tempoyu istediği gibi yönlendiren ve kendi kalesinde rakibine pozisyon vermeyen bir Fenerbahçe seyrettik. Alex ve Güiza'nın ilk yarıda değerlendiremediği 2 pozisyondan sonra Mehmet Topuz'la golü bularak rahat bir oyun oynama olanağı buldular.
İlk yarıda Fenerbahçe atak yönü olarak sol kenardan Vederson ile geldi. Orta sahada Selçuk ve Emre takımları adına çok önemli katkılar yapan oyunculardı. Bilica ve Lugano tek forvetle sahaya çıkan ve orta sahada çoğalmayı gerçekleştiremeyen rakipleri karşısında çok rahat bir maç oynadılar. Mehmet Topuz attığı golün dışında mücadelesi ile öne çıkan oyuncuydu. Özer ise ilk yarıda zaman zaman top kayıpları yaptı.

FENER FIRSAT VERMEDİ
İkinci yarıda Hürriyet'in markajında etkisiz kalan Alex'in yerine Daum, orta sahayı daha mücadeleci kılabilmek için Cristian ile oyuna başladı. İkinci yarının hemen başında Güiza ile attıkları golden sonra ise Fenerbahçe ayağa top yaparak daha kontrollü ve rakibe oyun oynama şansı bırakmayan takımdı. Cristian'ın mükemmel golünden sonra ise oyununu kalan dakikalarında Ankaragücü daha atak gözükse de Fenerbahçe istediği sonucu almasını bildi. Ankaragücü'ne gelince...Kadrosunda deneyimli ve yetenekli yabancı oyuncuları barındırmasına rağmen böylesi tansiyonu yüksek bir maçı kendi lehlerine çevirebilecek takım görüntüsünde değillerdi. Bütün bir maç süresince Fenerbahçe kalesinde gol pozisyonu üretme becerisi gösteremediler.
Son 1 aydır şampiyonluk ve küme düşme mücadelesinin kızışmaya başladığı süreçte Türkiye'de gerek yazılı basın gerekse görsel basında inanılmaz söylemler vardı. Oyuncuların maç satmasından tutun da yöneticilerin kendi oyuncularına maçı bırakmaları için teklif yapıldığı iddiaları gündemi meşgul etti. Ne yazık ki bizler Süper Lig'in marka değerini yükselteceğimize onu daha düşük bir seviyeye indirmek için kıyasıya mücadele ediyoruz. Kabul etmemiz gereken şey, komplo teorilerini bir kenara bırakarak maçların saha içinde kazanıldığını görmemiz gerektiği düşüncesindeyim.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA