Türkiye'nin en iyi haber sitesi
İSKENDER GÜNEN

Kalitede düşüş var

OFK Belgrad çok zayıf bir takım. Ama bu haliyle bile Ali Sami Yen'de iki gol attı. Kendi sahasında farklı yenilirken (İkinci yarının büyük bölümünü 10 kişi oynadılar) de bir gol attılar; 4 net gol pozisyonundan yararlanamadılar. Avrupa'daki takımlarımızın hali ne yazık ki bu.
Maça Galatasaray bir an önce golü bulmak için önde baskı kurarak başladı. Rakip savunmanın arkasına atılan her top tehlike yarattı; iki de net fırsat yakalandı. Sonrasında ise Mustafa Sarp ile kendilerini rahatlatan golü buldular. Rakibin savunmadan çıkarken kaptırdığı bir top sonucunda ise yine Mustafa Sarp'ın mükemmel pası sonrası Kewell'la ikinci gol geldi.
İkinci golden sonra ise kontrolü Galatasaray'ın alması gerekirken rakip önce orta sahayı ele geçirdi. Sonra da iki kanattan atak girişimlerinde bulunmaya başladı. Galatasaray savunmasının büyük hatasıyla bir gol buldular. Maçın kırılma anları kaleci Aykut'un çıkardığı iki net pozisyondu.

GALATASARAY'IN İŞİ ZOR
İkinci yarının başında OFK daha çok yüklenen taraftı. Deneyimsizlikleri nedeniyle bazı pozisyonlarda pas-şut tercihindeki yanlışları yüzünden ikinci golü bulamadılar. Kewell'la kazanılan penaltı öncesinde yine deneyimsizliklerinin kurbanı oldular ve 10 kişi kaldıktan sonra ise oyundan tamamen koptular. 10 kişiyle bile Galatasaray kalesinde direkten dönen topları dışında iki net gol pozisyonları da vardı.
Galatasaray'ın dünkü sonucu alması ve bir üst tura geçmesi çok doğal, ama sarı-kırmızılı takımda işler hiç de iyi gitmiyor. Özellikle bu orta saha kurgusu ve savunmadaki bireysel hatalar göz önüne alındığında daha kaliteli takımlar karşısında çok büyük zorluklar yaşayacaklarını söyleyebiliriz.
Bir de giden oyuncuları ve yeni transferleri düşündüğümüzde Galatasaray'ın geçen yıla göre kalitesinde düşüş olduğunu düşünüyorum.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA