Türkiye'nin en iyi haber sitesi
İSKENDER GÜNEN

Şapkadan tavşan çıkarmak...

Alman Milli Takımı son Dünya Şampiyonası'nda en farklılık yaratan ülkelerden biriydi. Biz son yıllarda hiçbir maçta rakibe bu kadar çok gol pozisyonu vermedik, hatırlanacağı gibi İspanya gibi bir takıma karşı iki maçta da verdiğimiz gol pozisyonu sayısı dünün aksine bir ya da ikiydi.
Bana göre dünkü görüntüyü yaratan Sayın Hiddink. Çıkardığı ilk 11'de bütün g u r b e t ç i oyunculara şans verdi, Sabri'yi de sol bekte kullandı. Hamit'i Sabri'nin önüne çekerek Almanya'nın en güçlü yanı olan sağ kenar ataklarını önlemek istedi, fakat özellikle maçın ilk yarısında rakibin bütün atak girişimleri sol kanadımızdan geldi. Klose'nin kafasıyla gelen gol her zaman olduğu gibi yan toptan kaynaklandı!

ESKİ GÜNLERE DÖNÜŞ MÜ!
Arda'nın yokluğunda önde top saklama becerisi olan tek isim Semih. Ama o da kenarda! Hücumda Sercan gibi çabuk oyuncu dururken, Halil Altıntop tercihi de yanlış. Orta sahada Nuri'nin varlığı yokluğu belli değil.
Emre istenilen düzeyde olmayınca orta sahayı Alman Milli Takımı rahatlıkla ele geçirdi ve ikinci yarıda attıkları goller dışında birçok net fırsattan da yararlanamadı. İkinci yarıda Halil ile girdiğimiz gol pozisyonu dışında Alman savunmasını zorlayamadık. Kendisinden çok şey beklenen Hamit de dün çok büyük hayal kırıklığı yarattı, dripling yaparken kaptırdığı toplar yüzünden kalemizde gol tehlikeleri yaşadık. Bu maçta görüldü ki Milli Takımımız eski kimliğinden uzak. Alınan bu farklı yenilgi sonrası Almanya grup liderliği için bir adım öne geçti. Hiddink şapkadan tavşan çıkarmaya çalışıyor. Ama daha gerçekçi takım oluşturma zorunda. Son yıllarda böylesi farklı bir mağlubiyet almayan Milli Takımımız, acaba Hiddink'le yine eski günlerine mi dönüyor diye düşünüyorum!

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA