Türkiye'nin en iyi haber sitesi
İSKENDER GÜNEN

15 dakikada bitmeliydi

Trabzonspor için ilk 15 dakikada maç bitebilirdi. Oyunun başlamasıyla birlikte rakip alanda baskı kuran, oyunda bütün üstünlüğü ele alan, her iki kenardan da yaptıkları atak girişimleriyle rakip savunmanın dengesini bozan Trabzonspor bu periyotta üç net gol pozisyonundan yararlanamadı.
Ziya Doğan kendi oyun felsefesine ters bir anlayışla sahaya çıktı. Önde tek forvet, arkalarında üç hücum özellikli orta saha oyuncusu... Konyaspor oyunun ne savunma tarafında ne de hücum tarafında gerekli yeterlilikte olmayan bir takım görüntüsündeydi. Trabzonspor adına girilen gol pozisyonlarından sonra hücumda kaptırılan toplar, gerekli pres yapılamaması yüzünden önde adam eksilmeler yaşandığı anlarda Konyaspor, Trabzonspor ceza sahasına daha fazla gelmeye başladı ve bunun sonucunda serbest vuruştan gelen topta Erdinç'le golü buldular.

GOLDE SAVUNMA HATALIYDI
Golde Trabzonspor savunmasının yerleşme hatası vardı. İlk yarıda Umut'la Trabzonspor beraberliği sağladıktan sonra ikinci yarıda Şenol Güneş orta sahadan Barış'ı çıkararak Yattara'yı oyuna aldı.
Böylece önde beş hücum oyuncusuyla gol pozisyonu üretmeyi düşündü, Konyaspor ise ilk yarıya göre kendi ceza alanı içerisine çekilerek sadece Trabzonspor'u karşılamayı düşündü. Beş hücum oyuncusunun sahada olduğu Trabzonspor'un gol pozisyonu üretmedeki yetersizliğini gördük.
Bunda en büyük etken hücumda çeşitliliğin olmaması ve de bireyselliğin öne çıkmasıydı. Egemen'le kazanılan gol yine serbest vuruştan geldi!
2-1'den sonra ise Konyaspor savunmasının az adamla yakalandığı ve 3'e 1 yakalanan pozisyonlarda bile Trabzonsporlu oyuncuların final paslarında hiç de istenilen düzeyde olmadıklarını söyleyebiliriz.
Ya da böylesi pozisyonlarda sorumluluk denen bir düşüncenin var olmaması da Trabzonspor için eksi puandır.
Bu maçta alınan üç puanla birlikte Trabzonspor lig yarışında zirve takibinde kararlılığını gösterdi. Önündeki Galatasaray ve Bursaspor maçlarından çıkartılacak puanlar ilk devre sonundaki puan sıralamasında yerini belirleme açısından büyük önem taşıyor.


Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA