Türkiye'nin en iyi haber sitesi
İSKENDER GÜNEN

İnancın zaferi

Fenerbahçe'nin Beşiktaş galibiyetinden sonra Trabzonspor'un liderliği ele geçirmesi için mutlak 3 puan alması gereken bir maçtı. İlk yarıda hiçbir şey üretmeyip, ikinci yarıda geri dönüş yapmalarından dolayı Trabzonsporlu oyuncuları kutluyorum. Ama Trabzonspor 11'indeki orta saha yanlışlığına da değinmek gerekiyor. Böylesine önemli bir maçta Şenol Güneş, Colman- Selçuk ikilisine orta sahada yer verdi. Sakat Engin'in yerine bu maçta savunma ağırlıklı Ceyhun'la oyuna başlaması bana göre yanlıştı. Savunmanın göbeğinde oynayan iki oyuncunun topu oyuna olumlu sokma becerileri yok. Kenarlarda Serkan daha önceki maçlara göre hücum girişiminde bulunmadı. Cale dersen zaten her zaman olduğu gibi hücuma çıkmamaya yeminli!
Orta sahada Selçuk, Colman devamlı geri gelerek top almaya çalıştılar. Ceyhun da daha çok savunmada kaldığı için önde Trabzonspor üretkenlik sağlayamadı. Yenilen gol ise tam anlamıyla amatör çerçevede. Bir korner atışında iki kale direğinde de oyuncu yok. Bir de havadan süzülerek gelen bir topta Mustafa'nın rakibine vurdurmaması gerekirdi.

GECENİN YILDIZI JAJA
İkinci yarı ise Trabzonspor'da roller değişti. Özellikle Alanzinho'nun girişiyle birlikte daha üretken bir yapıya büründüler. Yalnız Trabzonspor'un ikinci yarıdaki oyunu değiştirmesindeki en büyük sebep Jaja'nın ortaya koyduğu performanstı. Topu ayağına aldığı zaman Manisaspor'un savunma dengesini bozan ve arkadaşlarına mükemmel paslar atan Jaja, Umut'a yaptığı asistle de bana göre ikinci yarıdaki katkısıyla gecenin oyuncusu oldu. Bu arada Manisaspor'un karşı ataklarında önemli pozisyonlarda tek başına karşı duran Onur da galibiyette pay sahibi oldu. Artık ligin boyu kısalmaya başladı. Daha az hata yapan takımın şansı diğerine göre daha fazla. Trabzonspor'un bu maçta da görüldüğü gibi en büyük silahı mücadele gücü ve yardımlaşması. Bir de buna inançlarını eklediklerinde şartlar ne kadar olumsuz olursa olsun bir takım görüntüsü içerisinde oluyorlar. Bu da kendilerine başarıyı getiren etkenlerin başında geliyor.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA