Türkiye'nin en iyi haber sitesi
İSKENDER GÜNEN

Büyük bir yara...

Şampiyonlukta kenarda bekleyen oyuncuların sahaya girdikleri zaman yapacakları katkı çok önemlidir. Trabzonspor'da ikinci yarıda oyunun kilitlendiği anda yedek kulübesine baktım. Fiziksel yönden tamamen tükenmiş Yattara ve Ocak ayı transferi Brozek oyuna 'kurtarıcı' diye alındılar.
İşte bu alternatifsizlik ve kadro derinliğinin olmaması, Trabzonspor'un şampiyonluktaki en büyük dezavantajıydı.
Serkan Balcı'nın yokluğunda Şenol Güneş Mustafa Yumlu'ya görev verdi. Üç stoper özellikli oyuncu ve sol tarafta oynayan Cale'nin de, hücum girişimlerindeki etkisizliğini düşündüğümüzde savunmadan hücuma destek gelmedi.
Orta sahada Selçuk ve Colman, Eskişehirsporlu Doğa ve Alper tarafından sürekli rahatsız edilince oyun kurmakta zorlandılar. Özellikle Colman'ın hücuma çıkarken yaptığı pas hataları üst düzeydeydi.
Jaja ise ilk yarıda Eskişehirsporlu Pele'nin markajından bir türlü kurtulamadı.
Ancak maçın ikinci yarısında Trabzonspor'u karşı kaleye taşımaya çalışan tek oyuncuydu.
Umut ve Burak, ayaklarına gelen her topu çabuk kaybettiler. Burak, daha önceki maçlarda rakip savunmanın arkasına yaptığı koşuları, Eskişehirspor savunması kademeyi iyi yapınca gerçekleştiremedi. Umut ise bana göre Trabzonspor'a geldiğinden beri en kötü maçlarından birini yaşadı.
Maçın ikinci yarısında girdiği net gol pozisyonunu değerlendirememenin yanında maç süresince takımı adına olumlu hiçbir katkı yapmadı.


MAÇIN KAHRAMANI TOLGA
Dünkü maçta Trabzonspor'da öne çıkan ve bir puanın alınmasında büyük pay sahibi olan kaleci Tolga'ydı.
Pele'nin serbest vuruşunu mükemmel bir refleksle önlemenin dışında, iki-üç gol pozisyonunda da rakiplere şans tanımadı. Sakatlanmasına rağmen arkadaşlarını yalnız bırakmayarak gecenin kahramanı oldu.
Bu maçta kaybedilen 2 puandan sonra Trabzonspor artık rakibinin maçını beklemek durumunda. Fakat görünen o ki, Trabzonspor çok büyük bir fırsatı kaçırdı. Şampiyonluk yarışında büyük yara aldı.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA