Türkiye'nin en iyi haber sitesi
İSKENDER GÜNEN

Teşekkürler Trabzon

Bu psikolojik ortamda futbol oynayabilmek kolay değil. Önce Karabükspor karşısında skor avantajını elde edip üç puanı alacaksın, sonra rakibinin Sivas'taki olası puan kaybını bekleyeceksin.
Cezalı Burak'ın yokluğunda Şenol Güneş, ileri uçta Umut'la oyuna başladı. Alanzinho'ya ise sol kenarda şans verdi. Bu oyun kurgusu ilk yarıda önemli sorunları da beraberinde getirdi. Egemen'le kazanılan golden sonra Trabzonspor hücuma çıkarken, önde oynayan Umut ve Pawel'in orta saha oyuncuları ile uyumsuzluğu göze çarptı.

DOĞRU ZAMAN DOĞRU KOŞU
Bordo-mavililer gol pozisyonları üretemekte zorlandı. Orta saha oyuncuları Selçuk ve Colman'ın top ayaklarına geldiğinde, Umut ve Pawel ya daha önce savunma arkasına koşu yaparak ofsayt durumuna düştüler ya da kendilerine orta sahadan çok erken toplar atıldı. İiki kanattan da arzu edilen atak girişimleri gerçekleşmedi.
İkinci yarıda ise bunun tam tersi bir görüntü ortaya çıktı. Önce sağ kanattan Serkan Balcı ile geliştirilen atak sonucu Jaja ile Trabzonspor'u rahatlatan gol geldi. Ardından doğru zamanda doğru yerlere koşular yapıldı, orta sahadan da istenilen paslar atıldı ve ikinci yarıda farka gidildi.

SON YILLARIN EN BAŞARILISI
Trabzonspor bu galibiyetle 82 puana ulaşma başarısı göstermesine ve puan rekorunu yinelemesine rağmen 27 yıllık hasretle beklediği şampiyonluğu elde edemedi.
Fakat Trabzonspor kadrosunu göz önüne getirdiğimizde; bana göre son yılların en başarılı sezonunu geçirdiler. Başta teknik adam Şenol Güneş olmak üzere tüm oyuncuları can-ı gönülden kutlamak gerektiği düşüncesindeyim.
Artık gelecek sezonun hesapları yapılmalı. Bu sezon yapılan hatalar masaya yatırılarak gerekli dersler çıkarılmalı. Öncelikle yabancı transferinde Trabzonspor'a uygun, futbol karakteri üst düzeyde oyuncular iyice analiz edilerek takıma kazandırılmalı. Brozek'ler olumsuz anlamda örnek olmalı!

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA