Türkiye'nin en iyi haber sitesi
İSKENDER GÜNEN

Kaybedilen puanlar!

Trabzonspor ligin ikinci yarısında kendi evinde oynadığı üç karşılaşmada 6 puan yitirdi. Bu da bugün gelinen noktada belki şampiyonluğun kaçmasına neden olacak. Yaşanan puan kayıplarını göz önüne getirdiğimizde bu maçlarda Trabzonspor'un oyuna kendi yapısına ters bir oyun tarzıyla başladığı yani rakibe baskı yapmayarak ona oynama olanağı verdiği dikkat çeker. Önde baskı yaptığı kendi sahasındaki her maçta ise oyunda üstünlüğü ele alarak golleri erken bulma becerisi gösterdiler. Aynen dün olduğu gibi.
İstanbul Büyükşehir Belediyespor takımının Beşiktaş maçında en yetersiz bölgesi savunmanın göbeğiydi. Can Arat ve Metin'den oluşan bu alan maç süresince uyum içerisinde görünmediler, çok basit top kayıpları yaparak rakibin ekmeğine yağ sürdüler. Trabzonspor'un attığı ilk golde Metin ayağındaki topu kaptırdı ardından ise Burak'ın attığı ikinci gol bir bakıma maçı erken bitirdi.
Fenerbahçe maçından gol haberleri sonrasında ise oyunun ikinci yarısında oyunda tempo düştü. Belediye, Trabzon kalesine daha fazla gelmeye başladı. Trabzon savunmasının göbeği kötü gününde olmasına rağmen Belediye fırsatları değerlendiremedi.

SELÇUK VE KALECİ TOLGA...
Görünen o ki Trabzonspor'un bu sezon en büyük gelişim gösteren iki oyuncusu Selçuk ve kaleci Tolga. Selçuk, Trabzonspor'un oyun olgusu için çok önemli bir isim. Her geçen gün deneyim kazandıkça takımına büyük katkılar yapıyor. Yokluğunda bu alanda Trabzonspor büyük sorunlar yaşar. Onun için transferde kaybedilmemesi gereken bir isim.
Kaleci Tolga ise oynadığı her maçta Trabzonspor'u şampiyonlukta tutan oyuncuların başında geldi. Şu an ki formu ile ulusal takım kalesini zorlayacak yetenekte bir isim.
Artık bu sonuçların ardından şampiyonun kim olacağı son haftaki maçlardan sonra belli olacak. Eğer Trabzon şampiyon olamazsa bunun en büyük nedeni ikinci yarıya başlarken transferde yetersizlik sergilemesi olarak değerlendirmelidir.


Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA