Türkiye'nin en iyi haber sitesi
İSKENDER GÜNEN

Bir puan kazanç

Türkiye Ligi'nde bir devrim yapan Trabzonspor, Şampiyonlar Ligi'ne ilk kez katıldığı sezonda bu maçta alacağı üç puanla bir devrimi daha gerçekleştirebilir miydi? Ben, dünkü oyunu gördükten sonra alınan bir puan da Trabzonspor için kazanç olmalıdır diye düşünüyorum.
İlk yarıda Trabzonspor rakip kalede bırakın gol pozisyonu üretmeyi, etkili atak girişiminde bile bulunamadı. Savunmada dört adam ve önlerinde Zokora, top Trabzonspor'dayken bile hücumu desteklemeyi hiç düşünmediler. Bordo-mavili futbolcular son derece iyi niyetle ellerinden geleni yapmaya çalışsa da Şampiyonlar Ligi gibi üst düzey bir organizasyonda iş eninde sonunda kadro kalitesine dayanıyor. Ve o noktada karşımıza büyük soru işaretleri çıkıyor. Böyle üst düzey bir ligde özellikle kendi sahanızdaki maçlarda kenar ataklarının büyük önemi var. Trabzonspor'un kenarlarına bakalım. Sağda Celustka ve Serkan, solda Cech ve Halil. Serkan ve Halil, hücumun kenar oyuncuları değil. Celustka ve Cech de hiçbir zaman hücumu düşünen savunma oyuncuları değil.
Böylesine bir oyun şablonu yanında, sadece Burak'la pozisyon üretip golü bulma düşünceniz varsa, çok üst düzey takım olmayan CSKA Moskova'ya bile karşı net pozisyon üretme şansınız son derece az olur. Orta sahada Colman ve Adrian'ın sorumluluk alarak rakibi rahatsız etmeleri gerekirken, akıl almaz biçimde pas hataları yaparak rakibin ataklarını başlatan isimler oldular.

RAKİP EKSİKKEN BİLE...
Şenol Güneş, ikinci yarıda Serkan ve Halil'in yerlerine Henrique ve Alanzinho'yu alarak hücumu çok daha düşünen bir takım oluşturmaya çalıştı. Ama fazla hücumcuyla sahada yer almak gol pozisyonu üretmek demek değil. 73'üncü dakikada en önemli oyuncularından Doumbia'nın atılmasıyla CSKA 10 kişi kalsa da, Trabzonspor maçın son dakikalarında o da kornerden gelen topta Celustka'nın direkten dönen kafa vuruşu dışında çok önemli gol pozisyonu bulamadı.
Şampiyonlar Ligi'nde her puan çok önemli. Ama dün Trabzonspor böylesine coşkulu bir seyirci ve mükemmel bir hakem üçlüsüyle birlikte oyun bazında daha farklı bir görüntü ortaya koyabilseydi üç puanı alarak ikincilik yolunda büyük bir adım atardı.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA