Türkiye'nin en iyi haber sitesi
İSKENDER GÜNEN

Sezonun en iyi maçı

Trabzonspor bu sezonun en iyi maçlarından birini oynayarak üç puanı aldı. Kayserispor maça daha iyi başlayan takımdı. İlk 5 dakikada Kayserispor'un girdiği iki net gol pozisyonu var. Ardından Alanzinho ile Trabzonspor'un kaçırdığı golden sonra ise Trabzonspor ilk yarıda rakibine göre daha fazla gol pozisyonu üreten takımdı. Kayserispor hücumda dört oyuncuyla sahaya çıktı. Bu dört oyuncu da top Trabzonspor'a geldiği zaman geri dönüşleri olmadığı için ve Kayserispor savunmasının orta sahaya yakın kurulması sonucunda Trabzonspor'un tam da istediği oyun tarzı ortaya çıkmış oldu. Çünkü Trabzonspor, rakip arka alanda boşluk bıraktığı zaman çok etkili olan bir takım. Alanzinho'nun kaçırdığı gol sonrasında ise yine aynı futbolcunun rakip savunma arkasına sarkarak getirdiği topta Burak ile golü buldular. Alanzinho bana göre Zokora ile birlikte sahanın en iyi oyuncusu olarak göze çarptı. Burak'a attırdığı gol dışında orta sahadan adam eksilten driplingleriyle Kayserispor savunmasını çok güç durumlarda bıraktı ve arkadaşlarına pozisyonlar hazırladı. Maç süresince fiziksel olarak da çok iyi görüntüler verdi. Zokora ise savunma görevini eksiksiz yerine getirmenin dışında özellikle maçın ikinci yarısında hücuma çıkışlarda da çok etkili oldu. Burak'ın attığı ikinci golde büyük pay sahibiydi.

SKORA ETKİ YAPABİLİRDİ
Trabzonspor adına bir diğer sevindirici durum ise CSKA maçının ardından böylesi bir maçta tempolarını, coşkularını, kazanma azimlerini ve de mücadele güçlerini sahaya yansıtmalarıydı. Kayserispor'a gelince; Amrabat gerçekten çok yetenekli bir isim ama futbolun tek başına oynanmayacağını birisi ona söylemeli. Dünkü maçta Kayserispor'un sorunu hücumda oynayan oyuncuların savunma görevlerini yerine getirmemeleriydi. Bu yüzden rakiplerine çok fazla alan bıraktılar ve gol pozisyonu üretmelerine yardımcı oldular. Bu arada Burak'ın frikiğinde çizgiyi geçen topu es geçen yan hakem Baki Tuncay Akın, skora etki eden bir hataya imza atsa da Trabzonspor'un dün akşamki futbolu hak ettiği üç puana kavuşmasını bildi.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA