Türkiye'nin en iyi haber sitesi
İSKENDER GÜNEN

Trabzonspor'a yakışmadı

Bir maçta mağlup duruma düşebilirsiniz ya da 10 kişi kalabilirsiniz. Ama maçın son dakikasına kadar mücadele etmek zorundasınız. Üstelik Trabzonspor gibi bir takımın formasını giyiyorsanız, pes etmek, maçı bırakmak gibi kavramlardan uzak durmalısınız. Maçın ikinci yarısında Zokora'nın oyundan atılmasından sonra Trabzonspor'un oyunu tamamen bırakarak rakibine teslim olması kendi tarihine yakışmayan bir görüntüydü.
Maça savunma oyuncusu Cech'in yaptığı büyük hatayla Elmander'in ayağından yediği golle yenik başlayan Trabzonspor, oyun bazında çok olumsuz bir 90 dakikaya imza attı. Trabzonspor'un sahaya çıkardığı 11'de savunmanın dört oyuncusunun önünde Zokora'yla birlikte toplam beş futbolcu takım hücuma çıktığı zaman hiçbir destek vermeyi düşünmediler. Önde Burak tek oyuncu olarak görev yapıyor. Trabzonspor'un tüm gol umutları bu oyuncuya atılacak uzun toplardan oluşuyor. Kenarlarda Halil ile Henrique iki kenar oyuncusu özelliğinde olmamalarının yanında hücumda Burak'a yaklaşmayı düşünmeyerek kenarlarda kalmayı tercih ediyorlar. Orta sahadan da Adrian ve Colman gibi becerisi yüksek oyuncular da çok pas hatası yaktıkları için Trabzonspor, hücumda çok etkisiz kaldı.
İlk yarının sonlarında ise serbest vuruştan Trabzonspor'un yediği golde baraj hatalıydı. Burada barajı yanlış kurduran kaleci Tolga'nın hatası vardı.

KIRMIZI KARTLA OYUN BİTTİ

İkinci yarı 2-0 geride başlayan Trabzonspor'da Şenol Güneş, Burak'ın yanına Henrique'yi koyarak 4-4-2'ye döndü. Ama Zokora'nın hiç gereği yokken rakibine yaptığı hareket sonucunda kırmızı kartla oyun dışı kalmasından sonra Trabzonspor için maç bitti.
Oyunun bundan sonraki bölümlerinde Galatasaray, rakibinin hiçbir baskısı olmadan çok rahat bir şekilde maçın son dakikalarında attığı golle üç puanı alan taraf oldu.
Bu maç bir kez daha gösterdi ki Trabzonspor'un böylesi büyük maçlarda bugünkü kadro yapısı sorunlar yaşayacak. Şenol Güneş, öncelikle bu oyun kurgusunu değiştirmek zorunda. Çünkü 4-4-2 bugünkü kadro yapısına daha uygun bir sistem olarak öne çıkıyor.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA