Türkiye'nin en iyi haber sitesi
İSKENDER GÜNEN

Trabzon'un B planı yoktu!..

Trabzonspor'un haftalardır süren düşüşü devam ediyor. Fenerbahçe maçında Trabzonspor'un planı, kendi alanında oyunu kabul ederek kenarları kapatmak ve kapılan toplarla Alanzinho'nun driplingleriyle karşı kaleye taşıma ve de Burak'la pozisyon yaratma şeklindeydi. Oyunun 20 dakikalık bölümünde Trabzonspor, sadece savunmada kaldı. Fenerbahçe daha fazla pas yapan ve baskı kuran takımdı. Ama buna karşın Fenerbahçe'nin Mehmet Topuz ile girdiği gol pozisyonu dışında üretkenliği yoktu. Fakat Trabzonspor kornerden gelen topta öyle acemice bir gol yedi ki böylesi büyük maçta yapılmaması gereken hataydı. Golden sonra Trabzonspor hücumda daha fazla görünmeye başladı. Alanzinho ve Colman'ın çok fazla pas hatası yapması ve top üçüncü bölgeye geldiğinde Burak'a atılacak top dışında hücumda ikinci bir planın olmaması yüzünden gol pozisyonları üretemediler.
İkinci yarıda ise Aykut'un hakem tarafından ağır bir kararla ikinci sarı kartla atılmasından sonra Trabzonspor ilk yarıya göre hücumda daha fazla göründü. Ama Burak'ın haftalardır süren formsuzluğu, Adrian ve Alanzinho'nun final paslarındaki kötü tercihleri yüzünden sonuç değişmedi. Bu maç bizlere bir kez daha gösterdi ki; Trabzonspor böylesi büyük maçlarda sorunları fazla. Savunmanın göbeğinde Glowacki ve Giray belki cansiperane mücadele ediyorlar ama doğru zamanda doğru yerde bulunmuyorlar. Kademe hatalarını da sıkça yapıyorlar. Her iki oyuncunun da boş topları olumsuz kullanmaları yüzünden rakip daha rahat hücuma çıkıyor.

İKİ TRANSFER ŞART
Hücumda ise Halil'in savunmaya yardımcı olması olumlu. Yalnız hücumda rakibin savunma dengesini bozabilecek yeterliliği yok. Burak da ne top tutabiliyor ne de rakibi rahatsız edebiliyor. Trabzonspor zirve yarışının artık çok gerisinde. İkinci yarıda yeniden yarışa katılabilmek için ara transferde mutlak en az iki oyuncunun alınması şart.
Aykut'a hatalı kırmızı kart gösteren hakem Çakır'ın ilk yarıda Gökhan Gönül'ü ikinci sarı karttan atmaması maçın kaderini değiştirdi.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA