Türkiye'nin en iyi haber sitesi
İSKENDER GÜNEN

3 puan iyi ama...

Ankaragücü gibi köklü bir kulübün içinde bulunduğu durumu düşününce üzülmemek elde değil. Yıllardır yönetim bazında yapılan yanlışlar yüzünden artık Süper Lig'de son günlerini yaşıyorlar. Oyuncuların ortaya koyduğu mücadeleye saygı duyulması gerekiyor. Dün de elinden geleni yapmalarına karşın Trabzonspor gibi bir takım karşısında başka bir sonucu almaları çok zordu.
Maçın ilk yarısında Başkent ekibi beklenildiği gibi Trabzonspor'u karşılayan takım görüntüsündeydi. Kendi sahalarında çok adam bulundurup hücumu hiç düşünmediler. Böyle bir anlayıştaki takıma karşı kenarları daha sık kullanmak gerekirken, Trabzonspor yine her zaman olduğu gibi Ankaragücü'nün çok adam bulundurduğu, savunmanın göbeğinden atak girişimlerinde bulunma yanlışı içerisindeydi.

VOLKAN ŞEN ÇOK İSTEKSİZDİ
Olcan, kenarda top aldığında hücumu şekillendiren, rakip savunmayı en fazla rahatsız eden oyuncuydu. Attığı golle de takımını rahatlatan oyuncu oldu. Volkan Şen ise uzun bir aradan sonra forma şansı bulmasına rağmen isteksiz ve top ayağına geldiğinde ne yapacağını bilmeyen, takımına hiçbir katkısı olmayan bir görüntüdeydi.
İkinci yarıda Ankaragücü hücuma daha fazla çıkmaya başladı. Hücumda kaptırılan toplar sonucunda Trabzonspor karşı ataklarda rakip savunmanın orta alana yaklaşmasını iyi kullandı. Burak'la ikinci golü bulduktan sonra oyundan tamamen düşen Ankaragücü karşısında farklı bir skoru yakaladı.
Trabzonspor açısından bu 3 puan doğaldır ki çok önemli ancak iki takımın son durumlarını düşündüğümüzde ölçü değil.
Trabzonspor'un hücumda sadece Burak'a dayalı ve bu oyuncuya şartlanmış olması sıkıntı yaratıyor. Gol pozisyonu üretmede başka alternatiflerin de ortaya konulması bir zorunluluk. Özellikle Trabzonspor'un ligdeki kaderini belli edecek büyük maçlarda aynı hücum anlayışı sorunlar yaşatabilir.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA