Türkiye'nin en iyi haber sitesi
İSKENDER GÜNEN

Bonkör Trabzonspor

90+4'te Tolga, o kurtarışı yapmasa Trabzonspor farklı kazanacağı maçtan en fazla bir puan alacaktı. Yazık... Futbol bir an, o anı en iyi değerlendiren takım büyük takım. Son 10 dakikaya 2-1 önde giren Trabzonspor, bütün riskleri alan Bursaspor'u 4'e 2, 2'ye 1 yakaladığı 2 pozisyonu değerlendiremedi. Son olarak Burak kaleciyle karşı karşıya kaldığı anda ağları havalandıramadı.
Oyunun ilk yarısında gole daha fazla yaklaşan, arzu eden takım Trabzonspor'du. Giray'ın attığı golden sonra Bursaspor savunmasını öne çıkarttığı anlarda elinizde Olcan gibi bir oyuncunuz varsa, değerlendirmek zorundasınız. Çünkü Olcan, rakip savunmanın arkasına yaptığı koşularda daha fazla topla buluşturulması gereken bir isim. Fakat orta sahadaki oyuncuların sadece öne top kullanma düşüncelerinde Burak'a şartlanmaları Trabzonspor için büyük dezavantaj.
İkinci yarıda; Trabzonspor orta alanı Bursaspor'a bıraktı.
Bana göre ikinci yarıya çıkarken sahada kaldığı ilk yarıda hiçbir şey üretmeyen ve takıma hiçbir katkısı olmayan Halil'in değiştirilmesi gerekirdi. Yenilen golde savunmanın ve kaleci Tolga'nın hatası büyüktü. Golden sonra Şenol Güneş Halil'i çıkartıp Celustka'yı Serkan'ın yerine çekti. Serkan'a da orta sahada görev verdikten sonra Trabzonspor rakibin üstüne daha fazla gelmeye başladı. Yine ilk golde olduğu gibi duran toptan Giray'ın attığı golle tekrar öne geçtiler. Saha koşullarının olumsuz olduğu böylesi bir maçta alınan 3 puan Trabzonspor için oldukça önemli. Fakat, bu maçta görülen en büyük eksiklik hücumda girilen gol pozisyonlarında paylaşma duygusundan uzak görüntüler yarınlara hiç de umutlu bakmamızı sağlamıyor.
Onun için Trabzonsporlu oyuncuların böylesi pozisyonlarda daha sorumlu hareket içerisinde olmaları, istikrarlı sonuçların olmazsa olmaz kuralıdır.

18
Trabzonspor, Spor Toto Süper Lig'in ikinci yarısında oynadığı yedi karşılaşmada altı galibiyet bir yenilgi alarak 18 puan topladı ve ikinci yarının en başarılı takımı oldu.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA