Türkiye'nin en iyi haber sitesi
İSKENDER GÜNEN

Atamayana attılar

Trabzonspor, Gençlerbirliği maçına cezalı Volkan Şen ve sakat Olcan gibi iki kenar adamından yoksun çıktı. Şenol Güneş Adrian ve Alanzinho gibi teknik becerili oyuncularına şans verirken, Halil ve Burak'ı önde başlattı. 15 dakikalık bölümde Trabzonspor oyunda istediğini bir türlü gerçekleştiremedi. Bunun en büyük nedeni Adrian, Alanzinho, Colman, Burak ve Halil'in birbirine çok yakın oynamaları ve kenara çıkan oyuncunun olmayışıydı. Gençlerbirliği'nin oyunda üstünlüğü yakaladığı anlar var. Birkaç gol pozisyonu da ürettiler. 25. dakikadan sonra ise Alanzinho sol çizgiye geçti, Halil çok kötü gününde olan Burak'ın yanından çıkarak sağ kenarda top almaya çalıştı. Oyun anlayışındaki bu değişikliklerden sonra Trabzonspor'un golü geldi. Halil mükemmel getirdi, Alanzinho da ikinci direkte Trabzonspor'u öne geçiren golü attı. Golden sonra ilk yarının son 5 dakikasına kadar Trabzonspor ayağa pası iyi uygulayarak Gençlerbirliği sahasında daha fazla görünen takım oldu. Hele bir pozisyon var ki Gençlerbirliği hücumda kaptırdığı toptan sonra Trabzonspor çok hızlı karşı atağa çıktı. Adrian pasın şiddetini iyi ayarlayabilse Trabzonspor iki farklı öne geçerdi. İlk yarının son bölümünde Gençlerbirliği'nin atak girişimleri hep Trabzonspor'un savunmadan çıkarken kaptırdığı toplardan geldi.

PENALTI, KADERİ DEĞİŞTİRDİ
İkinci yarıda Gençlerbirliği, ilk yarıya göre daha önde baskı yapmayı düşündü. Trabzonspor tamamen savunmaya gömülü oynayarak rakibine fırsat tanıdı. Colman ve Alanzinho maçın ilerleyen sürelerinde oyundan düştü. Halil ilk yarıya göre oyunda hiç yoktu. Burak ise ne yazık ki son haftalarda takımına katkı yapmaktan çok zarar veren görüntüsünü sürdürdü.
Herve Tum'un direkten dönen topundan sonra Şenol Güneş Adrian'ı oyundan çıkartarak Aykut'u oyuna alıp orta sahanın direncini artırmaya çalıştı.
Kazanılan penaltıyı Burak yine direğe nişanlayınca maçın son dakikalarında Gençlerbirliği Herve Tum'la beraberliği yakaladı.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA