Türkiye'nin en iyi haber sitesi
SAİT GÜRSOY

Kızılay afet bilincini oluşturuyor

Temelleri 11 Haziran 1868'de atılan derneğimiz, 28 Nisan 1935'te yüksek koruyucusu Atatürk tarafından Kızılay olarak adlandırılmıştır. Geçen hafta köşenizde yer alan Deprem Eğitimi Şart adlı yazınıza istinaden Kızılay olarak eğitim faaliyetlerini en etkin şekilde nasıl
sürdürdüğümüzü ve bunlarla ilgili bilgileri paylaşmak istedik. 17 Ağustos 99 Marmara Depremi ve 12 Kasım 99 Düzce Depremi sırasında Türk Kızılayı'nın her iki bölgede verdiği hizmetleri 3 ana başlık altında inceleyebiliriz.
a) Acil Yardım ve Acil Barınma Faaliyetleri ,
b) İyileştirme Faaliyetleri
c) Eğitim Faaliyetleri

Kızılay, bu afetlerden dersler çıkararak halk eğitimlerinde önceliği en savunmasız grup olan ilköğretim öğrencilerine vermiştir. Halk Eğitim Faaliyetleri:
a) ABCD Temel Afet Bilinci Eğitimi ,
b) YOTA Yapısal Olmayan Tehlikelerin Azaltılması Eğitimi ve uygulamaları ,
c) Kızılay'la Güvenli Yaşamı Öğreniyorum kitabı olarak 3 ana konuda toplanmıştır. Eğitime gösterdiğiniz ilgiden dolayı size ve SABAH Gazetesi'ne teşekkür ederiz.
Funda Gülay Ünal / Kızılay Eğitim Müdürü

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA