Türkiye'nin en iyi haber sitesi
SAİT GÜRSOY

Üniversiteye başvurular için ek süre

Geçen hafta, YÖK'ün aldığı katsayı kararını, bir gün önceden öngörüp satırlarıma taşıdım. 17 Mart tarihli köşemde katsayıyla ilgili görüşlerimi "Katsayı farkının 0.15-0.12, ek katsayının da 0.04 olması yeterli olabilecek. Öyle bir karar alınmalı ki, üniversite adayları 3'üncü bir şoku yaşamamalı" şeklinde dile getirmiştim. O gün YÖK, yaptığı toplantıda, katsayı oranlarını 0.15-0.12, ek katsayıyı da 0.06 olarak belirledi. Böylece Türkiye bu konuyu bir gün öncesinden SABAH'tan öğrenmiş oldu.
Bu iki katsayı arasındaki fark, kesinlikle sembolik değil. Bu fark, alan içi-alan dışında en çok 15, en az 3 puana denk geliyor. Yaptığım hesaplamalara göre, bu 15 puan fark yaklaşık 10-11 netle kapanabilir. Meslek liseliler, eskiye nazaran daha az olsa da, bir taraftan katsayı, bir taraftan da bilgi kaybıyla yine zorlanacak. Tabii bu karar alınırken, Danıştay'ın iptal kararları da göz önünde tutuldu. Zaten katsayı farkı aşılamayacak oranda olmamalıydı. Bence alınan karar doğrudur. Bu katsayı oranlarının Danıştay'dan döneceğini pek zannetmiyorum.
Katsayı oranlarına ilişkin alınan kararın tarihi, 1'inci aşama sınavına çok yakın. Bu günlerde, giriş belgeleri adaylara postalanmış ve sınav evrakları hazırlanmış olacak. Ancak ne olursa olsun bu tarihten sonra başvurular olabilir. Kısacası, koşulları beğenmediği ya da koşullara göre karar verdiği için, başvuru yapmayan gençlerimize yardımcı olmalıyız. Kısacası üniversiteye giriş için yeniden başvurular açılmalıdır.

Yarımağan Işık Üniversitesi'nde

Işık Üniversitesi, 26 Mart Cuma günü, 14.00-15.30 saatleri arasında ÖSYM Başkanı Prof. Dr. Ünal Yarımağan'ı Şile Kampusu'nda ağırlayacak. Benim moderatörlüğümde gerçekleştirilecek olan panelde, üniversiteye girişte 2 aşamalı sistem ve katsayı konusundaki son gelişmeler değerlendirilecek. Panelin 1'inci bölümünde, Yarımağan yeni sınav sistemini anlatacak. Burada, sınavların teknik bilgileri, puan türlerinin oluşumları, katsayı oranları ve sınavlara nasıl hazırlanmalı konuları yer alacak. İkinci bölümde ise, Yarımağan izleyicilerin sorularını yanıtlayacak.
Üniversite adayları için son derece önemli olduğunu düşündüğüm bu panele, başta rehber öğretmenlerimiz olmak üzere, öğrencilerimizin ve velilerinin katılımları beni mutlu edecek. Ayrıntılı bilgiyi 0212 347 03 30 no'lu telefondan alabilirsiniz.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA