Türkiye'nin en iyi haber sitesi
SAİT GÜRSOY

Kampus üniversitesinde yaşam

Üniversite adaylarının tercih listelerini en son 5 Ağustos'a kadar ÖSYM'ye göndermeleri gerekiyor. Gençler doğru tercih yapabilmek için sorularının yanıtlarını arıyor. Bu günlerde adaylardan en çok "kampus üniversitesi nedir ve uluslararası bağlantıları" hakkında mailler alıyorum. Ben de size yardımcı olabilmek için, geçen hafta olduğu gibi, bu hafta da üniversitelerin tanıtım günlerine gittim. Bu defaki durağım, Tuzla'daki bir kampus üniversitesi oldu. Şimdi buradaki izlenimlerimi sizinle paylaşıyorum. Değerli dostlarım mütevelli heyeti başkanı Bekir Okan ve rektör Prof. Dr. Şule Kut'la (benim Galatasaray Lisesi'nden kardeşim Gün Kut'un sevgili eşi) birlikte Okan Üniversitesi'nin kampusunu gezdik.
160 bin metrekare alan üzerine kurulu kampusta bilgisayar ve elektronik laboratuvarları, teknik donanımlı sanat atölyeleri, son teknoloji kullanılarak yapılandırılmış kütüphane, hukuk fakültesindeki uygulamalı dersler için hazırlanan mahkeme salonu, gastronomi mutfağı mevcut. Sportif faaliyetler için kapalı spor salonu ve yüzme havuzu, fitness, pilates ve aerobik stüdyoları, squash salonu, tenis kortları, halı saha ve basketbol sahaları bulunuyor. Öğrenciler yaşam merkezindeki sinema ve oyun salonu, eğlence merkezi, süpermarket, kafeterya, kuaför, mağazalar, seyahat acentesi, teknomarket ve restoranlardan da tüm ihtiyaçlarını karşılayabiliyor. Kısacası, şehri kampusa taşımışlar.

Uluslararası bağlantılar

Dünyanın 45 ülkesindeki 300'den fazla üniversitenin üyesi olduğu Uluslararası Öğrenci Değişim Programları ağına (ISEP) Türkiye'den dahil olan ilk yüksek öğretim kurumu unvanına sahip bu üniversite, geleceğin iş insanlarını en iyi şekilde yetiştirme misyonunu dünya ölçeğinde sürdürmeye devam ediyor. Okan Üniversitesi küresel ekonomide başarılı olacak mezunlar verebilmek için öğrencilerine ISEP dışında birçok yurtdışı eğitim fırsatı ve uluslararası deneyim sunuyor. Avrupa'da Erasmus değişim programı yanında, ABD, Rusya Federasyonu, Çin gibi ülkelerdeki üniversitelerle ikili öğrenci değişim programları bulunuyor. Yabancı ülkelerin kültürünü tanıyan gençlerin, dünya görüşleri genişleyeceği için, daha başarılı olabileceğini düşünüyorum.

Dev proje teknopark
Üniversitenin OTONOM sürücüsüz araç projesi, Türk otomotiv endüstrisinin geleceğine ışık tutacak bir çalışma. Mühendislik- Mimarlık Fakültesi bünyesindeki Ulaştırma Teknolojileri ve Akıllı Otomotiv Sistemleri Uygulama ve Araştırma Merkezi'nin 2 yıldır sürdürdüğü projede büyük aşamalar kaydedilmiş. Radara benzeyen LİDAR adlı lazer cihazıyla sürücüsüz hareket edebilen OTONOM aracının test sürüşleri geçtiğimiz günlerde başarıyla gerçekleştirilirken, Türk mühendislerce geliştirilmiş yüzde yüz yerli yazılımı bilim çevrelerinden de tam not aldı. İşte ülkemiz insanının farkı. İmkân verin, her şeyin en iyisini yapsın.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA