Türkiye'nin en iyi haber sitesi
SAİT GÜRSOY

Bunlar idamlık olaylar

Son dönemlerde meydana gelen çocuk katliamları ardından, hükümet çocuk istismarını önlemek için kanun tasarısı çalışması başlattı. Cezaları artıran yasa Meclis gündemine gelecek.
Tacize, tecavüze uğramış çocuğun "ruh sağlığı bozuldu mu" diye defalarca muayene edilmesi söz konusu. Bu rencide eden davranış yasayla kaldırılıyor. Cinsel suç işleyenlerin, kastrasyon olmadan tedavisi gündeme geliyor. Bu suç faillerinin sonraki hayatında da çocuklara yaklaşmasının engellenmesi söz konusu.
Çocukların bir yabancıyla karşılaştığında nasıl davranacağını bilmesi gerekiyor. Bir yabancının taleplerine nasıl cevap vermesi gerektiğini öğrenmeli. Burada aile ve okul ön plana çıkıyor. Okulların derecesine göre, özellikle psikologların ya da rehber öğretmenlerin önderliğinde konu detaylarıyla öğrencilere ve ailelere anlatılmalı. Ailelerin bu konuda son derece bilinçli olması gerekiyor. Bence, eğitim grupları çok daha fazla aileye ulaşacak şekilde planlanmalı. Burada Aile ve Sosyal Politikalar ile Milli Eğitim bakanlıklarına büyük görev düşüyor.
Son çocuk cinayetleriyle idam cezası tekrar gündeme oturdu. Bu tür ölümler karşısında kamuoyu duyarsız kalamaz. AB ile ilgili idamlar kaldırılmamış olsaydı, bence bu işin hukuksal hakkı idamdı.
İdam yerine ağırlaştırılmış müebbet getirilebilir. İnsanlık dışı katledilen çocuklarımız, ailesini miras için öldürenler, eşini öldürenler var. Demokrasilerde idamı, hukuk sistemi ve hukukçular tartışmalı.
Emniyet Genel Müdürlüğü'nden aldığım bir bilgiyi de sizinle paylaşmak istiyorum. Kaybolan çocuklar için 24 saat beklemeyin. Önce 155 ihbar hattına, sonra da en yakın karakola başvurun. Özellikle 0-6 yaş aralığındaki çocuklarla ilgili, aile ve yakınlar aramaya başlamadan önce, hızlı şekilde polise eşkali, eğer bir araca bindirildiyse aracın modeli ve plaka bilgisinin verilmesi gerekiyor. Kayıplarda ön yüzden çekilmiş son fotoğrafın ekiplere ulaştırılması önemli.
Değerli dostlar, sosyal medyada dolaşan, çocuklar için 14 maddelik güvenlik kurallarını okuyun. Çocuklarımızın başına gelenler, etrafımızdaki sapıklar ve ruh hastaları hepimizi tedirgin ediyor. Çocuklarımızı bilinçlendirmeli ve bu tür çirkinliklere karşı hazırlıklı olmalarını sağlamalıyız.
Bu şiddeti durdurmak için kamuoyuna çok büyük görevler düşüyor.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA