Türkiye'nin en iyi haber sitesi
SAİT GÜRSOY

Öğretmenin gelişimi önemli

Eğitim, bir etkileşim sürecidir. Bu süreçte başrolün öğretmen olduğunu kimse yadsıyamaz. Tüm uzmanlar, teknolojinin hızla geliştiği bugünlerde, öğretmenin rolünün daha da artacağında hemfikirler. Öğretmenin gelişiminin önemi ve desteklenmesi konusunu FMV Işık Okulları Eğitim Kurumları Direktörü ve Kurucu Temsilcisi Müge Yalım Alpan ile konuştuk.
Eğitim çift yönlü bir süreç. Pedagojik yaklaşım ve iletişimin yoksunluğunda, öğrenmenin tam anlamıyla gerçekleşmesini bekleyemeyiz. Uzaktan eğitim gibi çalışmalar öğrenme sürecini destekleyici olarak kullanıldığında yarar sağlamakta. Fakat asıl öğrenme iyi ders tasarlayan öğretmenlerimizin rehberliğinde gerçekleşiyor. Öyleyse öğretmenlerin, öğrencilerinin merak duygusunu daima canlı tutması, onlara kendilerini geliştirebilecekleri ortamı sağlaması kritik. En önemlisi de öğretmenlerimiz, öğrenmenin yaşam boyu sürdüğünü öğretebilmeli.
Müge hocamız buradan yola çıkarak Feyziye Mektepleri Vakfı Işık İç Eğitim Akademisi kapsamında hizmet içi eğitimler konusunda tüm öğretmenlerini pek çok konuda desteklediklerini anlattı. Bunlardan birisi teknoloji konusunda lider özellikleri olan öğretmenleriyle birlikte sürdürdükleri Dijital Liderler Akademisi. DLA öğretmenleri akademisyenlerle birlikte farklı teknolojik ve pedagojik eğitimlerle destekleniyorlar.

YENİ UYGULAMA MODELİ
Akademi kapsamında tüm öğretmenlerin eğitimini aldığı diğer bir program ise dünyanın çeşitli ülkelerinde etkili sonuçlar alarak kullanılan Anlamaya Dayalı Öğretim Tasarımı (UbD-Understanding by Design). Bu modelle de öğrencilerde kalıcı anlamayı sağlayarak anladıklarını hayatlarına geçirmeleri hedefleniyor.
En önemli kaynağın insan olduğunun bilincinde olduklarını ifade eden Müge hoca, hem kurumun eğitimlerinden faydalanan hem de kendilerini geliştirmek üzere devamlı çalışan öğretmenlerin, öğrencilerin gelişiminde önemli katkı sağladığına dikkat çekiyor. Yeni çağın öğrenenlerini bekleyen yakın gelecekte ve tabii ki artık günümüzde; üretme, tasarlama, kodlama ve düşünme becerileri çok daha önemli hale geldi. Artık dijital vatandaşlık bilgisi bir gereksinim haline geldi. Müge hoca, bu konuda bilişim teknolojileri eğitimini güncel tuttuklarını, öğretmenleri yeni nesil teknoloji ve eğitimlerle desteklediklerini de sözlerine ekledi.
FMV Işık Okulları önce iyi insan yetiştirme misyonu doğrultusunda eğitim ve öğretimde mükemmelliği ilke edinmiş bir kurum. Öğrenci, öğretmen ve veli işbirliği içinde öğrenmede sürekliliğe inanan, tek işi ve odağı eğitim olan bir vakıf okulu. Eğitim kadrolarına yatırım yapmanın önemi ve bilinciyle hareket ediyor, daha ileriye gidebilmek için eğitimcinin eğitimini ön planda tutuyorlar. 136 yıllık köklü bir kurum olmak kolay değil, kendilerini öğretmenlerimize verdikleri önem ve değer için kutluyorum.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA