Türkiye'nin en iyi haber sitesi
HALİT YEREBAKAN

Vücutta bahar temizliği vakti

Nihayet havalar ısındı! Bu yıl geciken güneş, bahar temizliğini de erteledi. Uzun ve yorucu geçen kış aylarının ardından tozlanan bedeninizi uyandırmanın vakti geldi

Eminim birçoğunuz bedeninizi temizlemek istiyor ancak bunu nasıl yapacağınızı bilmiyorsunuz. Kolayca temin edebileceğiniz malzemelerle, vücudunuzu arındırmak mümkün. Amerika'daki Kimberly Synder, uygulaması çok basit olan bu formülleri listeledi:

1. ADIM

Güne bir bardak sıcak limonlu su ile başlayın. Sıcak su, hazmı kolaylaştıran bir etkiye sahiptir. Güne bir bardak sıcak su ile başlamak, yediklerinizi normalden daha hızlı hazmetmenize destek olur. İçtiğiniz bu suya bir de limon suyu eklerseniz, günlük C vitamini ihtiyacınızı da karşılamış olursunuz. Ayrıca limonda bulunan kuvvetli antioksidanlar sayesinde, karaciğer iltihaplanması ve serbest radikallerin karaciğer üzerinde hasar oluşturma riskini de azaltmış olursunuz. Böylece tüm beden sağlığınız için önemli rol oynayan karaciğerinize de destek olabilirsiniz.

2. ADIM
İlk öğününüz Glowing Green Smoothie olsun. Bu; beden temizliğiniz için son derece faydalı, yeşil renkli sebze ve meyvelerden oluşan, soğuk bir içecektir. Rengine bakıp hemen önyargı ile yaklaşmayın; deneyenler son derece lezzetli olduğunu söylüyor. Bu mucizevi içeceği hazırlamak son derece kolay. İşte tarifi:
Malzemeler
2 bardak soğuk içme suyu
7 yaprak doğranmış ıspanak
6 yaprak doğranmış marul
1-1,5 doğranmış kereviz
1 adet çekirdekli elma
1 adet çekirdekli armut
1 adet muz
2 yemek kaşığı taze limon suyu Tüm malzemeleri mutfak robotunda püre haline gelene kadar çırpın. İşte Glowing Green Smoothie'niz hazır...

3. ADIM

Detoks çayınızı ihmal etmeyin. Güne sıcak limonlu su ile başladınız, ilk öğününüzde Glowing Green Smoothie'nizi içtiniz. Peki bir sonraki öğüne kadar geçen sürede ne yapmanız gerekiyor? Bu zaman dilimi için kolayca hazırlayabileceğiniz detoks çayı imdadınıza yetişecek:
Malzemeler
1 fincan sıcak su
1 yemek kaşığı taze zencefil
Yarım limon suyu
Toz kırmızı biber (acı) Bu mucizevi çay, vücudunuzdaki bakterileri öldürürken toksinlerden arınmanıza da yardımcı olur. Çayınıza ilave edeceğiniz acı biber, metabolizmanızı hızlandırırken sindirim sisteminiz için de şahane bir destekleyici olacak.

ÖĞLEN YEMEĞİNDE TAZE YEŞİLLİK SALATASI TÜKETİN
Taze yeşilliklerden oluşan son derece lezzetli ve doyurucu bir salata sayesinde, öğlen açlığınızı dindirebilirsiniz...
Malzemeler
1 havuç
1 dolmalık biber
2/3 adet hindistan cevizi
1/3 bardak çam fıstığı
2 yemek kaşığı doğranmış soğan
1 yemek kaşığı doğranmış taze kişniş
1 yemek kaşığı kıyılmış dereotu
2 yemek kaşığı elma sirkesi
1 diş sarımsak
Yarım çay kaşığı deniz tuzu

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA