Türkiye'nin en iyi haber sitesi
NİHAT HATİPOĞLU

Sorular

S.1.) Kur'an-ı Kerim'de hangi putlardan bahsedilir. Ayetlerle aktarabilir misiniz?
Kur'anı Kerim bazı putların adını veriyor. Bu putlar, şu şekildedir: Necm Suresi 19-20. ayetlerinde Lat, Uzza ve Menat'tan bahsedilir. Lat: Kureyş'in putudur. Uzza, deniz sahilinin, Menat ise Medinelilerin -evs aşiretinin- putuydu.
Nuh 23. âyeti: Vedd, Suva, Yağus, Yeuk ve Nesr isimli beş puttan bahseder.
Saffad Suresi: (123-125. ayetler) Ba'l putundan bahseder. Bakara (256, 257); (Nisa, 60). Ayetleri ise, Tagut ve Cibt putlarından bahseder. Tağut put veya Allah'tan uzaklaştıran her şey anlamına gelir.
S.2.) Üreme organının nakli caiz mi?
Üremeye yönelik cinsel organların nakli caiz değildir. Bunlarla, diğer yaşam organlarını aynı kategoriye koymak doğru değildir
. S.3.) Mezar üzerine resim koymak doğru mu?
Mezar üzerine resim koymanın mezar içindeki insana hiçbir faydası yoktur. Bu Hz. Peygamber (s.a.v.) döneminde görülmüş bir uygulama da değildir. Mezarların mütevazı olmasına dikkat edilmiştir. Bu nedenle aşırı övgü sözleri, resimler ve benzeri işlemler hoş görülmemiştir. Belki bunları mekruh saymak daha doğru olur.
S.4.) Borç aldığım kişi ölürse ne yapayım.
Bu kişinin mirasçılarını bulmak zorundasınız. Mirasçılarını bulamazsınız, Onun niyetine fakirlere yardım yapabilirsiniz.
S.5.) Geri dönülmeyecek bir günah işledim. Aklıma geldikçe ölmek istiyorum.
Kişinin günahından pişmanlık duyması onun tevbesi sayılır. Günahınız ne kadar büyük olursa olsun, ölmeyi düşünmeniz doğru değildir. Kendinizi öldürmekle günahınızı affettiremezsiniz. Bilakis günahınıza günah katarsanız. Tevbe edip iyi bir mümin olun.
S.6.) Rojbin veya Aleyna gibi isimlerin sakıncası var mı?
Aleyna Kur'an-ı Kerim'de geçer. Ama isim değildir. "Üzerimize" gibi bir anlam taşır. İsim olarak kullanılması isabetli değildir. Rojbin gibi isimlerin de dini bir değeri yoktur. Irkçılığı, aşırı övgüyü, aşırı yergiyi, büyüklenmeyi, putları çağrıştıran hiçbir ismi onaylamamız mümkün değildir. Çocuklara verdiğimiz isimler, mensubu olduğumuz dinimize ve herkesçe kabul edilmiş tarihi değerlerimizin kabullerine uygun olmalıdır.

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA