Türkiye'nin en iyi haber sitesi
HİLAL KAPLAN

"Halkınıza" ihanet ettiniz

PKK'nın şu son süreçte yapmadığı ne ahlâksızlık kaldı bilmiyorum. Anaokulu dahil çocukların gittiği okullara bomba koydular. Ambulansları taradılar ve devlet bu yüzden zırhlı ambulans kullanımına geçeceğini açıkladı. Okul yaktılar, itfaiye aracı geldi, bu sefer onu taradılar. Diyarbekir'e inmeye çalışan bir yolcu uçağına ateş açtılar. Doktor, eczacı, öğretmen öldürdüler. Bebek, kadın, ihtiyar öldürdüler. Kış günü yüz binden fazla insanı, üç beş parça eşyalarıyla yollara revan ettiler. Sivillerin yaşadığı evlere roket attılar, evini mevzi olarak açmayanı infaz ettiler.
Tüm bunlar olurken halka da çocuğunuzu okula göndermeyin baskısı yaptılar. Neden? Oralar "sömürgeci T.C."nin kurumlarıymış. O zaman HDP'li vekillerin "sömürgeci T.C."nin meclisinde hâlâ ne işi var? Nerden baksan tutarsızlık, nerden baksan ahmakça. Bu savaş, Kürtlerin savaşı değil. Bu savaş PKK'nın bile savaşı değil. PKK, İran ve Rusya'nın yönlendirdiği bir piyon, bir emir eri ve evet, bir 'sömürge gücü' olsa olsa.
HDP lideri Demirtaş, Rusya'ya saygılarını sunmaya gitmeden evvel yaptığı açıklamada şöyle demişti: "Barikattaki insanların elinde hafif silahlar var. Ama siz tankla topla şehirleri yıkıyorsunuz. Halk özyönetimin arkasında, bunun iyi görülmesi lazım. Tanka topa karşı direnen halkın yanındayız." Bu tavırla HDP, kendisinin mecliste hiçbir anlamı kalmadığını da itiraf ediyor aslında. Aynı anda hem hendekleri hem siyaseti, hem silahı hem demokrasiyi savunamazsınız. Halkın sizlere 'Neden ölüyoruz?' diye yüksek sesle soracağı günler bunlar. Çünkü siz en başta "halkınıza" ihanet ettiniz.

ODTÜ Rektörü ne yapıyor?

Geçtiğimiz günlerde, ODTÜ hazırlık bölümü mescidinde yer olmaması sebebiyle mescid dışında öğle namazını kılmaya çalışan öğrencilere bir grup solcu genç tarafından engelleme yapıldı. Engellemelere rağmen namazın kılınmasını hazmedemeyen radikal sol grup saldırılarına ODTÜ Kütüphane Mescidi'nde de devam etti.
Başlangıçta beş kişi olarak ODTÜ Kütüphane mescidinin önünde beklemeye başlayan sol grup bir saat sonrasında 40 kişiye ulaşmıştı. Olay yerinde bulunan özel güvenlik görevlilerine rağmen mescidden çıkanlara sopalarla saldıran grup, ondan fazla öğrenciyi darp etti.
Olayların büyümesi sonrası olay yerine gelen ODTÜ Rektörü olayları yatıştırmaya çalışsa da grup nerdeyse dört saat boyunca mescid önündeki saldırılarına devam etti.
Ertesi gün YÖK Başkanı, ODTÜ Rektörü'nü çağırıp izahat istedi. Sonrasında ise ne olduğunu bilmiyoruz. Saldırganların kim olduğunu tesbit etmek de cezalandırmak da çok kolay. O halde soruyorum ve cevap bekliyorum: ODTÜ Rektörü ne yapıyor?
ODTÜ'lü öğrencilerin faillerin cezalandırılmasını talep eden www.change.org sitesindeki imza kampanyasına siz de destek verin.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA