Türkiye'nin en iyi haber sitesi
NAZLI ILICAK

Balbay'ın sorgusu

Cumhuriyet gazetesi yazarı Mustafa Balbay'a savcı Mehmet Ali Pekgüzel, "Ayışığı darbe girişiminden ne zaman haberiniz oldu?" diye soruyor. Balbay, "Medyada çıkınca, dedikodular, tartışmalar başlayınca haberim oldu" cevabını veriyor. Pekgüzel üsteliyor: "2004 tarihli notunuz, Ayışığı darbe girişiminden daha önce haberiniz olduğunu gösteriyor."
Ve Balbay'ın cevabı: "Montajlanmış."
(Kim, neden, nasıl montajlayacak, orası belli değil. Kim Balbay'la uğraşacak?)
Bir soru da, Özden Örnek'in günlüklerine ilişkin. Balbay, Nokta'da yayınlanmadan önce bu günlüklerin ellerine geçtiğini, ama doğrulatamadıkları için yayınlamadıklarını ileri sürüyor. Acaba doğru mu bu iddiası? Cevabı, Taraf gazetesinde, Alper Görmüş'ün sütunundan alalım (Alper Görmüş, Özden Örnek'in günlüklerini yayınlayan Nokta Dergisi'nin Genel Yayın Müdürü'ydü): "Meğer, Özden Örnek günlükleri 15 Temmuz 2006'da Balbay'ın eline geçmiş. Bilgisayar kayıtları bunu gösteriyor. (Söz konusu günlükler Nokta'da 29 Mart 2007'de yayınlandı) Peki nasıl Balbay'ın bilgisayarına girmiş? Şener Eruygur'un odasında ele geçirilen 7 no'lu CD'de, 'Özden'in Bilgisayarı' dosyası mevcut. İşte, Balbay'ın bilgisayarına Şener Eruygur'a ait o CD'den kayıt yapılmış."
Balbay günlükleri kaydetmiş, üstelik görünüşe göre Şener Eruygur'a ait bir CD'den kaydetmiş ama nasıl olduysa teyidini alamadığı için yayınlamamış! Alper Görmüş, "Bize daha önce gelmişti, açıklamasını Balbay, ancak Şener Eruygur üzerinden günlüklerin kendisine ulaştırıldığı ortaya çıktıktan sonra yapıyor. Bu ilginç değil mi?" diye sormakta.

***

"Montaj yapıldı, polis sonradan koydu" gibi itirazlar işin doğası gereği. Çünkü kimse, "Suyum bulanık" demez. Peki, çuval dolusu belgeye rağmen, hâlâ "İktidar muhaliflerini bu şekilde tasfiye ediyor" diye kılıf uyduranlara ne demeli: Şüphecilik mi, yoksa art niyet mi?

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA