Türkiye'nin en iyi haber sitesi
NAZLI ILICAK

CHP değişebilecek mi?

CHP, değişim rüzgârına kapıldı. Değişim sadece Deniz Baykal'ın yerine Kemal Kılıçdaroğlu'nun gelmesiyle sınırlı mı kalacak, yoksa Kılıçdaroğlu'nun düşünceleri ve üslûbu partiye yansıyacak mı? Bunu anlamak için belirli bir sürenin geçmesi gerekiyor. Çünkü Baykal CHP'yi, yıllardır farklı bir kalıp içine döktü. Daha çok özgürlük, daha fazla insan hakkı noktasında olması gereken bir sosyal demokrat parti, "devlet partisine" dönüştü. Devletin ve rejimin bekçisi oldu. Sosyal demokrat hüviyetini kaybettiği için de, fukara mahalleler ya da varoşlar yerine, daha ziyade zenginlerden, elit tabakadan oy aldı. Ege ve Akdeniz sahiline sıkışan bir parti oldu. Sosyalist Enternasyonal'den de dışlandı.
Bir tek Kılıçdaroğlu'nun gelmesiyle, bütün bunlar nasıl değişecek? Düne kadar, "Türkiye bölünüyor" ya da "Laik cumhuriyet elden gidiyor" korkusunu seslendirenler, birdenbire açılımcı mı olacaklar?

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA