Türkiye'nin en iyi haber sitesi
NAZLI ILICAK

Statükoya devam mı, tamam mı?

Kemal Kılıçdaroğlu'yla birlikte, CHP'den yeni bir açılım bekleyenler var. Sürecin nabzı, değişimden yana atıyor. Dün aklımıza gelmeyenler, -iyi anlamda söylüyorum- başımıza geliyor.
Bir Anadolu takımı, Bursaspor, İstanbul takımlarını geçerek lig şampiyonu oldu.
TÜSİAD, eleştirdiği, neredeyse küçümsediği MÜSİAD ile görüştü.
Alevi/Kürt kimliğini tanımak, geliştirmek, destek vermek bölücülük sayılmıyor. Aksine, demokrasinin önemli bir şartı olarak görülüyor.
Darbe mevsimi geçti. Askeri, "Cumhuriyeti koru kolla" diye teşvik edenler, ayıplanıyor, hatta yargılanıyor.
Hâkimler ve Savcılar Yüksek Kurulu'nun (HSYK), imtiyazlı yapısının kırılması, Yüksek Yargı'nın (Danıştay ve Yargıtay) yanı sıra, üstelik daha ağırlıklı olarak, alt kademe hâkim ve savcılarının söz sahibi yapılmasını da, aynı çizgide görebiliriz. HSYK'ya, üyeyi sadece Yargıtay ve Danıştay seçmeyecek. 11 bin 500 alt kademe hâkim ve savcısı seçecek. Ve sadece Yargıtay ve Danıştay üyeleri seçilmeyecek. Bu imtiyaz da kalkıyor. Birinci dereceye ayrılmış 4 bin 500 hâkim ve savcı arasından tercih yapılacak. Bu da bir açılım: Merkeziyetçi, bürokratik vesayetçi zihniyete karşı, "Taşra" devreye giriyor.

***

Şimdi dikkatle izlenecek mesele şu: Kılıçdaroğlu, CHP'nin başına geçiyor. Acaba, bu yenilenme, değişim sürecinin bir parçası mı olacak? Yoksa gene, CHP ile statükonun beraberliği devam mı edecek?

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA