Türkiye'nin en iyi haber sitesi
NAZLI ILICAK

Avcı ve püf noktası

Hanefi Avcı tutuklandı. Devrimci Karargâh örgütüyle ilişkisi ortaya çıkmadığı takdirde, hemen serbest bırakılacağını umuyorum. Bence, bu kitabı yazdığı için başına böyle bir olay gelmedi. Böyle bir kitap yazmaya onu sevk eden gelişmeler var. İlişkisini ortaya çıkaranlar kendisini tehdit etmiş olabilirler mi? Tam da referandum öncesi, Gülen cemaatini hedef alan kitabı başka türlü nasıl izah edebiliriz?
Öte yandan, Hanefi Avcı'nın dinlemelerle ilgili iddiaları da araştırmaya değer. "İstihbari amaçlı, önleme dinlemeleri sorunlu. Fethullahçı polisler, farklı isimle, telefon numarası da vermeden, sadece telefonun İMEİ numarası üzerinden mahkeme kararı alabiliyor. İllegal terörist örgütleri kolayca takip edebilmek için yasanın verdiği inisiyatiften faydalanarak, farklı isimlerle çok önemli bürokratları, siyasetçileri dinleyebiliyorlar."
Emniyet'te, istihbari amaçlı dinlemeleri istismar edenler varsa, bu meydana çıkacaktır. Ama anladığımız kadarıyla, Hanefi Avcı'nın dinlenmesi bu şablona oturmuyor. Zira Devrimci Karargâh örgütüyle ilişkisi dolayısıyla Necdet Kılıç, ismen takibe alınmış ve onun oturduğu bölgeden gelen başka sinyallerin peşine düşülmüş. Bildiğimiz kadarıyla diyorum, çünkü Hanefi Avcı, kendisine ulaşmak maksadıyla Necdet Kılıç'ın vasıta kılındığını, onun Devrimci Karargâh örgütü mensubu olmadığını ileri sürüyor. Bir başka ifadeyle, av Necdet Kılıç değil, Hanefi Avcı'ymış. Bakalım gerçekten Necdet Kılıç'ın Devrimci Karargâh örgütüyle bir ilgisi var mı? İşin püf noktası bu.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA