Türkiye'nin en iyi haber sitesi
NAZLI ILICAK

Balbay'ın durumu

Özden Örnek'in darbe günlükleri Ergenekon davası kapsamından çıkarılmış. Gazeteci Mustafa Balbay'ın, Şener Eruygur'la ve diğer askerlerle temasları, tuttuğu notlar, o dönemle ilgiliydi. TSK bünyesinde Kara Kuvvetler Komutanı Aytaç Yalman, Jandarma Genel Komutanı Şener Eruygur, Deniz Kuvvetleri Komutanı Özden Örnek ve Hava Kuvvetleri Komutanı İbrahim Fırtına, 2003-2004 yılları arasında darbe yapıp yapamayacaklarının zeminini araştırdılar; sivillerle temas ediyorlar, bazı gazetecilerle görüşüyorlardı. Balbay da bunlardan biriydi. Darbeye iştirak içinde miydi, yoksa gazeteci kimliğiyle olayları yakından takip etmek için mi görüşmelere gidiyordu, buna yargı karar verecek. Ama bilinen konu şu: Özden Örnek günlükleri Ergenekon kapsamından çıkarılırsa, o dönemle ilgili olan Balbay'ın da, Ergenekon'la ilişkili olduğu iddia edilemez.
Gazetecilerin darbe heveslisi askerlerle işbirliği yapması son derece yakışıksızdır ve kişileri mesleki açıdan itibarsızlaştırır. Fakat o ilişkilerden yola çıkarak bir gazeteciyi "Ergenekon silâhlı terör örgütü üyesi" yapamaz.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA