Türkiye'nin en iyi haber sitesi
NAZLI ILICAK

Çankaya boykotu!

Cumhurbaşkanının Çankaya resepsiyonuyla, aynı saatte Genelkurmay Başkanlığı 29 Ekim daveti veriyor. Bu gelenek, 2008'den itibaren İlker Başbuğ ile başlamış. Aslında, 2-3 senelik bir mesele olduğu için "gelenek" dememek lâzım. Belki, "yakışıksız uygulama" sözü denk düşer. Çünkü alternatif tören, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün eşiyle birlikte verdiği davete katılmamak amacıyla düzenleniyor. Yeni Genelkurmay Başkanı'yla bir değişim yaşanır sanıyorduk ama, hayır... Aynı direnç sürüyor.
Genelkurmay Başkanı ya da diğer orgeneraller, Çankaya resepsiyonuna gelmezlerse, CHP de zor duruma düşer. "Ordu+CHP" formülünü gerilerde bırakmaya çabalarken, aynı eylem birliği içinde görünmek, aynı karede yer almamak için bir nevi boykota başvurmak, AK Parti'nin eline seçimlerde kullanacağı bir malzeme verecektir. Bu yüzden CHP Genel Başkanı'nın sürpriz yaparak Çankaya resepsiyonuna gideceği umudunu hâlâ taşıyorum. Hatta Genelkurmay Başkanı olmasa dahi, belki bir kuvvet komutanı davete katılıp, "Asker protesto ediyor" izlenimini dağıtabilir. Bekleyip görelim.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA