Türkiye'nin en iyi haber sitesi
NAZLI ILICAK

Başörtüsü ve militan laiklik

METROPOLL'ÜN sahibi Prof. Özer Sencar, Türkiye İş Kadınları Derneği (TİKAD) için yaptığı bir araştırmayı gönderdi. Başörtülü kadın meselesi, her cephesiyle inceleniyor. Ben, sadece ufak bir bölümünü alacağım. Özer Sencar, bu konuda toplumda bir uzlaşmanın sağlandığının, artık yasal düzenlemelerle siyasetin bunu halletmesi gereğinin altını çiziyor. Şeytan ayrıntıda gizlidir diye, alt başlıkları incelemeyi tercih ettim. Her ne kadar % 70 ve üstü, başörtülü kadının, hem üniversiteye gitmesine, hem de devlet dairesinde çalışmasına karşı çıkmasa dahi, soru sadece başı açık olan kadınlara sorulduğunda, hiç de azımsanmayacak bir miktar "hayır" diyor. Başı açık olan kadınların % 35'i, eşi başı açık olan erkeklerin ise, % 41'i, devlet dairesinde başörtüsüne itiraz ediyor. Bu kesimde, üniversite konusunda da, % 30'un biraz altında bir direnç var.
Demek Türk toplumunda, % 70'lerle ifade edilen bir uzlaşma bulunsa dahi, CHP'nin de tabanını oluşturan, sahillerde ortaya çıkan "militan laiklik" anlayışı, maalesef ilişkilerin normalleşmesinin önünde engel oluşturuyor.
Bu önemli araştırmayı yazmaya devam edeceğim.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA