Türkiye'nin en iyi haber sitesi
NAZLI ILICAK

Kurultay

CHP, 18 Aralık'ta Kurultay'a gidiyor. Kemal Kılıçdaroğlu, Parti Meclisi listesini uzlaşarak hazırlayacağını ve blok liste düşündüklerini açıkladı ama Kurultay delegelerinden çarşaf liste teklifi gelir ve çoğunluk bunu kabul ederse, Parti Meclisi'nin çarşaf listeyle seçimin de önünü açacağını belirtti. Kılıçdaroğlu "blok liste" demişken, farklı eğilimlerin Parti Meclisi'ne daha kolay girmesini sağlayacak çarşaf liste uygulaması için, delege çoğunluğu karar verebilir mi? Verir mi? Bu, Genel Başkan'ın, Deniz Baykal ve Önder Sav'la temasları neticesinde, tarafların içine sinecek bir listenin çıkıp çıkmamasına bağlı. Bu yüzden, önümüzdeki günler kritik. Kılıçdaroğlu için ilk başarı, tek bir liste üzerinde, Sav ve Baykal'ın anlaşmasını sağlamak. İkincisi, böyle bir uzlaşma sağlanmış dahi görünse, Kurultay'da, onlara yakın delegeleri denetim altında tutmak, Sav'ın ya da Baykal'ın el altından iş çevirmesini engellemek.
Eğer Kılıçdaroğlu bu zorlu sınavı başarır ve mutabakat listesini deldirmeden dengeli bir Parti Meclisi'ni seçtirebilirse, genel seçimlere güçlenerek girecektir.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA